Politic-Social

thumbs

Cea mai mare NAVA din lume pentru cautarea diamantelor la mare adancime va fi construita la Mangalia

22.05.2019, 15:51 Sursa: mediafax.ro

Potrivit unui comunicat al santierului Damen Shipyards din Mangalia, nava speciala, lunga de 177 de metri, va fi cea mai moderna si tehnologizata nava din lume pentru cautarea si recuperarea de diamante.

Beneficiarul navei este compania De Beers Marine Namibia (Pty), iar contractul pentru constructia vasului a fost semnat in februarie 2019. Compania lucreaza la o adancime a apei cuprinsa intre 90 si 150 de metri, in largul coastei de sud-vest a Namibiei.

"Contractul a fost atribuit santierului romanesc la inceputul acestui an, iar intr-un timp record s-a facut deja trecerea la munca propriu-zisa pentru constructia navei care va opera in largul Namibiei", se precizeaza in comunicat.

"Pana acum, Damen s-a concentrat pe constructia de nave standardizate, iar proiectarea a fost facuta de catre specialistii nostri. Santierul din Mangalia ne-a permis sa acceptam provocarea lansata de cei de la De Beers Marine Namibia: proiectarea unui vas personalizat, un vas cu dimensiuni unice si anume cel mai mare vas de acest tip construit pana acum in lume", a declarat Ruud van der Stroom, directorul de vanzari al diviziei Damen Offshore.

Constructia navei va dura aproximativ doi ani, iar in trimestrul al doilea din 2022 este estimata si prima livrare de diamante.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare