Politic-Social

thumbs

Loc de veci la pret redus, MITA ceruta de un comisar de politie contra unui post la Aeroport

12.06.2019, 10:58 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Unul dintre cei mai influenti politisti din Sibiu, comisarul in rezerva Merisor Ceranu, a fost retinut, marti seara, si acuzat de trafic de influenta. Acesta ar cerut bani pentru a "rezolva" ca fiul unui denuntator sa fie declarat "apt medical" si sa intre la Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu. Un alt denuntator le-a spus anchetatorilor ca Ceranu i-a promis ajutor pentru ca fiul sau sa fie angajat la Aeroportul International Sibiu, daca ii va amenaja un loc de veci la pret redus.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, in 2016, lasand sa se creada ca are influenta asupra functionarilor publici din cadrul Academiei Fortelor Terestre Sibiu implicati in organizarea examenului de admitere, precum si asupra cadrelor medicale din cadrul Spitalului Militar Sibiu, functionarul public, despre care surse din randul anchetatorilor spun ca este Merisor Ceranu, a pretins si a primit de la denuntator o data suma de 3000 de euro, pentru a interveni pe langa functionarii cadrul academiei pentru a-l declara admis la examen pe fiul denuntatorului si o data suma de 1500 euro, pentru a "rezolva" si ca fiul acestuia sa fie declarat "apt" din punct de vedere medical.

De asemenea, in luna martie 2019, Merisor Ceranu ar fi lasat sa se creada ca are influenta asupra functionarilor publici din cadrul din cadrul regiei Autonome "Aeroportul International Sibiu", care au organizat concurs pentru ocuparea unor posturi vacante. Astfel, fostul comisar sef de politie ar fi pretins de la un barbat, spun anchetatorii, amenajarea unui loc de veci in Cimitirul municipal Sibiu cu un pret redus al lucrarii, respectiv un discount de aproximativ 1500 de lei. Contra acestui serviciu, Ceranu ar fi intervenit pe langa functionari, astfel incat fiul celui care ii amenaja locul de veci ar fi fost admis la concurs.

De asemenea, anchetatorii mai spun ca in perioada februarie - martie 2019, fostul comisar sef ar fi pretins si primit un imprumut, promitand, in schimb, ca, avand influenta in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Sibiu va face toate demersurile, astfel incat sa il transfere pe nepotul denuntatorului la aceasta institutie.

Totodata, anchetatorii au probe care arata ca aceeasi persoana, lasand sa se creada ca are influenta asupra functionarilor publici din cadrul Serviciului Permise Sibiu, a pretins si a primit un alt "imprumut", pentru a interveni pe langa un politist examinator din cadrul serviciului pentru a-l determina pe pe examinator sa il declare "admis" la proba practica de obtinere a permisului de conducere pe fiul denuntatorului.

Astfel, comisarul sef in rezerva, a fost retinut, marti seara, pentru trafic de trafic de influenta, urmand ca procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu sa ceara, miercuri, arestarea preventiva a acestuia.

Merisor Ceranu a fost timp de mai bine de 15 ani sef de Cabinet, in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Sibiu si considerat, chiar si dupa pensionarea din sistem, unul dintre cei mai influenti politisti din judetul Sibiu.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare