Economic

thumbs

Ministrul Dezvoltarii: 6% din alocarea nationala a Fondului European de Dezvoltare va fi pentru proiecte urbane

14.06.2019, 19:31 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"Avem o baza solida pentru sustinerea Agendei Urbane, atat din perspectiva finantarii, cat si a continuitatii instrumentelor in sprijinul dezvoltarii teritoriale integrate. Noul cadru de reglementare la nivel european va finanta in continuare dezvoltarea urbana durabila. Cel putin 6% din alocarea nationala aferenta Fondului European de Dezvoltare Regionala per stat membru va fi dedicata proiectelor urbane prin intermediul strategiilor de dezvoltare teritoriala", a declarat Daniel Suciu, potrivit unei informarii publicate pe site-ul Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene (UE).

In cadrul reuniunii informale a fost adoptata Declaratia de la Bucuresti "Catre un cadru comun pentru dezvoltare urbana in Uniunea European", care vizeaza stabilirea unui acord politic pentru initierea activitatilor de dezvoltare a unui cadru strategic pentru UE.

Documentul propune implementarea si continuarea Agendei Urbane a Uniunii Europene, corelarea cu procesul de revizuire a Cartei de la Leipzig si asigurarea coordonarii intre diferitele initiative din cadrul Agendei Urbane a Uniunii Europene.

Pe durata Presedintiei Romaniei la Consiliul UE, documentul a fost construit pe baza recomandarilor facute de presedintiile anterioare, Estonia-Bulgaria-Austria si a contributiilor transmise de statele membre, institutiile si organizatiile europene.

"Aveam nevoie de o viziune comuna, incluziva si orientata spre rezultate, de un cadru care sa asigure convergenta la nivel european si sa intareasca dimensiunea urbana in acord cu importanta pe care aceasta o detine pentru o guvernare eficienta. Ma bucur ca, impreuna cu omologii mei din statele membre, am dat un semnal puternic in favoarea unei Uniuni Europene al carei fundament sunt cetatenii sai. De altfel, la nivelul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, am urmarit in permanenta ca, prin demersurile intreprinse in cadrul Presedintiei Romaniei la Consiliul UE, sa contribuim la eforturile comune de a sprijini si promova dimensiunea teritoriala a politicii de coeziune, in acord cu rolul major pe care aceasta il are pentru imbunatatirea calitatii vietii de zi cu zi a cetatenilor Uniunii ", a completat Suciu.

La reuniune au participat reprezentanti din Norvegia, Elvetia, Comitetul European al Regiunilor, Consiliul Municipalitatilor si Regiunilor Europene, Consiliul European al Urbanistilor, Reteaua Europeana de Cunostinte in Urbanism, Gruparea Europeana de Cooperare Teritoriala, Eurocities, Banca Europeana de Investitii si Programul de Cooperare Interregionala URBACT si comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare