Politic-Social

thumbs

Rusalii la Cluj: Peste 2.000 de credinciosi s-au rugat pentru roadele campului in timpul procesiunii

16.06.2019, 19:46 Sursa: mediafax.ro

Credinciosii au asistat, duminica, incepand cu ora 17.00 la Vecernia plecarii genunchilor oficiata in fata Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca de un sobor de preoti in frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicut.

Acesta a aratat, in cuvantul de invatatura, ca slujba de Vecernie si procesiunea de Rusalii au un caracter marturisitor.

"Slujba are un caracter marturisitor, il marturisim pe Iisus Hristos, dar pe langa acest rol are si unul pragmatic. Din vechea traditie transilvana s-a obisnuit ca, in ziua de Rusalii, sa se faca rugaciune pentru camp, pentru mediul inconjurator, pentru tot universul. Deci acest lucru il facem si noi", a spus inaltul ierarh ortodox.

La randul lor, reprezentantii Mitropoliei Clujului au explicat ca procesiunea continua o veche traditie din Ardeal ce are in centrul ei rugaciunea pentru roadele pamantului si pentru mediul inconjurator, la sarbatoarea Pogorarii Duhului Sfant.

La finalul slujbei, cei prezenti au pornit intr-o procesiune prin centrul municipiului Cluj-Napoca, avand in frunte toti preotii clujeni si credinciosii de la cele 48 de parohii din municipiu, dar si din parohiile invecinate Clujului.

Procesiunea a avut in frunte toaca, crucea, felinare, ripide, prapori, icoana, dupa care soborul de preoti in randul carora s-a aflat si Mitropolitul Andrei Andreicut.

Procesiunea a avut loc pe traseul Piata Avram Iancu - B-dul 21 Decembrie 1989 - Piata Unirii - B-dul Eroilor - Piata Avram Iancu, dupa care intregul alai a revenit in fata Catedralei din Piata Avram Iancu unde a fost oficiata slujba sfintirii mici a apei si au fost rostite rugaciuni pentru natura.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare