Externe

thumbs

Donald Trump a discutat cu Benjamin Netanyahu despre oprirea "actiunilor negative" ale Iranului

11.07.2019, 20:19 Sursa: mediafax.ro

"Cei doi lideri au discutat despre cooperarea dintre Statele Unite si Israel in avansarea intereselor de securitate nationala, inclusiv despre eforturile de blocare a actiunilor negative ale Iranului in regiune", a anuntat joi seara Presedintia SUA, conform cotidianului Times of Israel.

Biroul premierului Israelului a transmis ca discutia a avut loc miercuri, precizand ca Benjamin Netanyahu a salutat anuntul lui Donald Trump privind planul de a intensifica "substantial" sanctiunile impotriva Iranului.

Donald Trump a avertizat miercuri ca sanctiunile impotriva Iranului vor fi intensificate "substantial", intrucat Teheranul incalca de mult timp Acordul nuclear semnat cu marile puteri. "Iranul desfasoara de multi ani activitati secrete de imbogatire a uraniului, incalcand in totalitate Acordul teribil de 150 de miliarde de dolari elaborat de John Kerry si de Administratia Barack Obama. Sa ne amintim ca acest Acord urmeaza sa expire intr-un numar scurt de ani. Sanctiunile vor fi intensificate curand, substantial!", a declarat Donald Trump prin Twitter.

Anterior, Donald Trump a condamnat decizia Iranului de a intensifica activitatile de purificare a uraniului prin depasirea limitelor stabilite prin Acordul atomic din 2015. "Iranul ar face bine sa aiba grija. Deoarece desfasoara activitati de imbogatire a uraniului si nu spun care este motivul. Cel mai bine este sa aiba grija", a spus Donald Trump.

Statele Unite nu vor sa ajunga la un conflict militar cu Iranul, dar Washingtonul este pregatit sa protejeze interesele americane, a avertizat luni vicepresedintele SUA, Mike Pence, in contextul tensiunilor cu Teheranul. "Iranul nu ar trebui sa confunde atitudinea de retinere a SUA cu lipsa determinarii", a declarat Mike Pence intr-un discurs. "Statele Unite nu vor razboi cu Iranul. Vrem sa discutam, suntem dispusi sa ascultam. Dar America nu va ceda", a atras atentia Mike Pence.

Relatiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sanctiunilor impuse de Administratia Donald Trump dupa retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Presedintele SUA vrea limitarea activitatilor nucleare si balistice iraniene. Israelul contesta vehement Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare