Politic-Social

thumbs

Mihai Fifor: La CEx din 15 iulie una dintre teme va fi remanierea. Vom vedea propunerea premierului

11.07.2019, 20:47 Sursa: mediafax.ro

"Eu nu am sa va spun mai multe. O sa va spunem mai multe pe 15 iulie, cand va avea loc CEx, care va avea ca tema si aceasta remaniere. Pana atunci se face o evaluare a ministrilor. Asta nu isneamna ca nu am avut colegi buni. Vom vedea pe 15 iulie care e propunerea doamnei premier pentru remaniere. Spunea ca in aceasta perioada nu va fi o remaniere extinsa. Ne vom consulta si cu partenerii de coalitie. S-a vorbit mult despre lucrul acesta - domnule, PSD va reduce nr de ministere, duce oamenii in somaj. Nici vorba de asa ceva. Daca discutam de un numar mai mic de ministere, important e sa se stie ca nimeni nu pleaca acasa. Flexibilizam activitatea. Nu facem lucruri doar de dragul de a le face", a afirmat Mihai Fifor, joi seara, la Antena 3.

El a mai spus ca "e nevoie sa eficientizam pana la sesiunea parlamentara activitatea in cateva ministere. Dupa 15 iulie cand vom vorbi despre remaniere, ne concentram apoi pe 3 august, cand vom avea candidatul la prezidentiale".

Premierul Viorica Dincila a declarat joi, la DC News, ca este posibil ca prima parte a remanierii sa aiba loc pana in luna august, dar nu este exclus sa vina in fata Parlamentului si cu o restructurare, acest demers fiind legat doar de unirea unor ministere si de schimbarea configuratiei Executivului.

Seful Executivului a mai spus ca nu exclude ca restructurarea sa fie inlocuita de remaniere in doua etape.

Comitetul Executiv al PSD va avea loc, luni, la ora 12.00, la Parlament.

Referitor la remaniere, in vizor ar fi Daniel Suciu, vicepremier si ministru al Dezvoltarii, ministrul de Interne Carmen Dan, ministrul Transporturilor Razvan Cuc sau ministrul Agriculturii Petre Daea, au declarat surse din PSD, pentru MEDIAFAX.

Pentru portofoliul Agricultura ar fi luat in calcul actualul secretar de stat Dumitru Daniel Botanoiu sau deputatul PSD Valeriu Steriu, au precizat sursele citate.

In ceea ce il priveste pe Daniel Suciu, care a candidat pentru functia de presedinte executiv al PSD, la Congresul din 29 iunie, nu ar mai fi dorit de Eugen Teodorovici ca vicepremier si la Ministerul Dezvoltarii.

Nemultumiri in PSD exista si fata de ministrul Justitiei Ana Birchall, insa o decizie in ceea ce o priveste nu a fost luata de premier. Birchall este si vicepremier interimar pentru parteneriate strategice, in timp ce Eugen Teodorovici e vicepremier interimar, dupa plecarea lui Viorel Stefan ca membru la Curtea de Conturi a Uniunii Europene.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare