Politic-Social

thumbs

Ion Cristoiu, despre cazul Caracal: O parte a autoritatilor se confrunta cu o alta forta

13.08.2019, 20:39 Sursa: mediafax.ro

Analistul Ion Cristoiu pune cap la cap informatiile oficiale din cazul Caracal si ofera o posibila explicatie a informatiilor contradictorii oferite presei si opiniei publice de autoritatile implicate in ancheta.
Orice ancheta de acest gen are si alte piste. Adica nu poti sa mergi de 2-3 saptamini asta e un asasin singuratic ne ducem sapam si mai descoperim inca una. Oricum nu au descoperit, da? Nici macar la Luiza. Hai sa zicem. Cu tot respectul pentru fetele presupus moarte, altele decat cele doua, si daca descoperi ca a omorat 20, tot atatia ani de inchisoare face, pe viata. Da, daca se extinde ancheta... Si atunci exista o grija uriasa sa nu cumva sa iesi din perimetrul casei aleia. Sa nu cumva sa iesi din ideea de asasin singuratic, asta ma surprinde pe mine. Cum adica sa iei listing-ul teledoanelor lui acuma? Pai primul lucru pe care il face un politist de catun din Franta, un jandarm, ca nu trebuie sa-l perchezitionezi, iei si vezi, ai vorbit cu cutare, cu cutare. Sigur ca trebuie sa fie o chestie oficiala, perchezitie", a sustinut analistul politic.

Ion Cristoiu a explicat ca daca se merge pe teza existentei unei retele de trafic de carne vie, atunci apare ideea ca fetele traiesc, iar pentru presedintele Iohannis, acest lucru ar fi un cosmar.

"De ce? Pentru ca orice idee legata de retea trimite la un lucru foarte periculos. Si anume ca fetele traiesc. V-am spus ca chiar din dimineata de 26 iulie, ei au spus sunt moarte. Dar de ce? Pentru ca daca sunt vii, sunt in retea si banuiesc ca au fost duse, in acel moment incepe un cosmar pentru Klaus Iohannis: unde sunt fetele? Va imaginati ce ar insemna ca ancheta sa spuna au fost luate si sunt la o retea internationala? Ati observat ca nici macar pe plan local nu au curaj?", a atras atentia jurnalistul.

Ion Cristoiu a sustinut totodata ca autoritatile isi lasa spatiu de manevra, formuland informatiile in asa fel incat sa poata da inapoi daca situatia o cere, cum a fost anuntul privind identificarea ADN-ului Alexandrei in butoiul cu ramasite din curtea lui Gheorghe Dinca.

"IML spune ca nu au raport final. Bine, las la o parte faptul ca sa zicem ca raportul final... ce e ala final si preliminar? Daca ati observat o alta caracteristica a autoritatilor este sa lase loc pentru dat inapoi, daca cumva... Dupa parerea mea, o parte a autoritatilor se confrunta cu o alta parte, cu o alta forta care scoate la iveala. E singura explicatie a acestui balamuc. Daca ar fi o actiune unitara, a unui intreg sistem, el sigur ar innabusi in doua trei zile. Putem sa ne ducem noi cu presa, ca n-avem cum. Dar faptul prin Cumpanasu, prin altii, ies la iveala, probabil ca forta asta, cu F, care incearca sa ascunda stie ca forta cealalta are documente. Si-atunci ezita. Domnul Banila a refuzat vineri seara, 2 august, sa anunte oficial ca potrivit raportului preliminar, Alexandra e moarta. A pus-o pe doamna Birchall. Probabil ca el stie ce stie. Adica, domne de ce sa intru eu aici. Asta este una dintre explicatiile acestor contradictii", a conchis jurnalistul.

La 3 august, DIICOT a anuntat, oficial, ca in urma analizelor INML a oaselor ridicate de la domiciliul lui Gheorghe Dinca, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Macesanu, iar ministrul Justiiei, Ana Birchall, a anuntat familia victimei.

Editia speciala a emisiunii Gandurile lui Cristoiu va fi difuzata miercuri pe mediafax.ro si gandul.info.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare