Politic-Social

thumbs

Fifor, despre intalnirea cu ambasadorul Germaniei: A fost de acord cu relansarea dialogului privind aderarea Romaniei la Schengen

13.08.2019, 21:49 Sursa: mediafax.ro

"Astazi (marti-n.red.), am avut placerea sa il reintalnesc pe ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucuresti, domnul Cord Meier-Klodt. Am avut astfel, prilejul sa discutam despre continuarea si consolidarea colaborarii traditionale romano-germane, mai ales in domeniul combaterii infractiunilor transfrontaliere grave, precum traficul de persoane, traficul de droguri si migratia ilegala. Am reiterat disponibilitatea MAI de a se implica in noi activitati de prevenire si combatere a criminalitati, precum si de a continua toate proiectele derulate in beneficiul cetatenilor din Germania si Romania", a scris marti seara, pe Facebook, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor.

Potrivit acestuia, ambasadorul a apreciat rezultatele obtinute de Romania, pe timpul detinerii Presedintiei Consiliului UE si, de asemenea, a fost de acord cu relansarea dialogului privind aderarea tarii noastre la Spatiul Schengen.

La inceputul lunii, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Stefan-Radu Oprea, a anuntat ca autoritatile romane au transmis Frantei si investitorilor francezi o cerere de sprijin pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, ceea ce ar conduce la diminuarea substantiala a costurilor pentru firme si cetateni.

Ministrul de Externe Ramona Manescu a declarat ca in mandatul ei intrarea Romaniei in Spatiul Schengen va fi o prioritate. Ea a precizat ca in ceea ce priveste aderarea tarii noastre jumatate din componenta Consiliului European e pro, iar jumatate contra.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare