Cultura si divertisment

thumbs

Manastirea Vacaresti este evocata prin marturiile arhitectilor intr-o noua expozitie la Palatul Sutu

16.08.2019, 17:37 Sursa: mediafax.ro

Muzeul Municipiului Bucuresti continua demersurile de punere in valoare a fragmentelor de fresca provenind de la Biserica Sfanta Treime a Manastirii Vacaresti din Bucuresti.

Noua expozitie incadreaza intr-un nou context fragmente recent restaurate, reprezentand "Intrarea Domnului in Ierusalim", "Prezentarea la Templu a Domnului si Taierea Imprejur", precum si "Tabloul votiv" de la Biserica din Popesti-Leordeni, ilustrandu-i pe Marele Vornic si Caimacam al Craiovei (1802) si al Tarii Romanesti (1821), Mihail Manu, impreuna cu sotia Smaranda Vacarescu si copiii.

Initiativa acestei serii de expozitii nu ar fi fost posibila fara sprijinul echipei de restauratori ai fragmentelor de pictura murala extrase de la Biserica Mare a Manastirii Vacaresti, coordonata de Prof. Univ. Dr. Dan Mohanu si Elena Martin - expert pictura murala (Universitatea Nationala de Arte, Bucuresti), adaugandu-se contributia Adrianei Marasescu, restaurator (Muzeul Municipiului Bucuresti), se arata in comunicat.

La realizarea expozitiei "Memoria arhitecturii: Marturiile unor arhitecti despre Manastirea Vacaresti" a contribuit si Universitatea de Arhitectura si Urbanism care, prin Centrul Expozitional Documentar, ne-a pus la dispozitie valoroasele relevee de la Manastirea Vacaresti detinute in arhiva proprie, prezentate in pandant cu imagini din arhiva de fotografie a Muzeului Municipiului Bucuresti.

Expozitia se incadreaza in proiectul "Recrearea in realitate virtuala a Muzeului Simu si rememorarea altor victime ale demolarilor realizate in Bucuresti in perioada comunista" (Filiala Ordinului Arhitectilor Bucuresti si Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, Centrul Expozitional Documentar - Muzeul Municipiului Bucuresti fiind partener alaturi de Muzeul National de Arta al Romaniei si Arhivele Nationale).

Intrarea este libera.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare