Externe

thumbs

Boris Johnson va avea, miercuri, o intalnire oficiala cu Angela Merkel. Discutii despre schimbarea prevederilor acordului Brexit

21.08.2019, 07:28 Sursa: mediafax.ro

Boris Johnson urmeaza sa isi reitereze apelul pentru schimbarea prevederilor legate de granita dintre Irlanda si Irlanda de Nord.

Premierul considera ca planul de a evita "o granita dura" in Irlanda de Nord este "anti-democratic" si trebuie schimbat pentru a asigura obtinerea unui Acord Brexit.

Uniunea Europeana a respins orice modificare a Acordului Brexit, negociat de fostul prim-ministru Theresa May impreuna cu oficialii europeni, lucru descris de Boris Johnson drept "putin negativ".

"Nu putem trece acordul de Parlament in forma actuala", a transmis Johnson.

Boris Johnson urmeaza sa ii transmita cancelarului german ca Ununea Europeana trebuie sa inteleaga ca Parlamentul nu va putea bloca iesirea Marii Britanii din UE in data de 31 octombrie, chiar daca nu aproba Acordul in forma sa actuala.

De asemenea, prim-ministrul britanic va reitera faptul ca desi isi doreste un acord, Marea Britanie va parasi sub orice circumstante Blocul comunitar la finalul lunii octombrie.

Angela Merkel a transmis ca s-ar putea gasi o solutie diferita pentru granita dintre Irlanda si Irlanda de Nord, dar nu va fi facuta nicio schimbare in Acordul de Retragere.

Intalnirea dintre Johnson si Merkel este prima dintr-o serie de intalniri programate de prim-ministrul britanic cu lideri europeni saptamana aceasta.

Joi, prim-ministrul britanic se va intalni cu presedintele francez Emmanuel Macron, iar sambata va participa al summitul G7 din Franta.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare