Politic-Social

thumbs

Conducerea Camerei Deputatilor aproba astazi convocarea sesiunii extraordinare ceruta de Opozitie

25.08.2019, 19:23 Sursa: mediafax.ro

118 deputati din PNL,USR, PMP, si Pro Romania, au depus saptamana trecuta o solicitare in scris pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputatilor pentru perioada 26-30 august.

In cererea adresata Camerei Deputatilor se specifica includerea pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare abrogarea legii amnistiei si gratierii, abrogarea OUG 114, precum si respingerea unor acte care modifica aspecte din domeniul transportului de persoane.

"118 deputati PNL,USR, PMP, si Pro Romania, au depus astazi solicitare in scris pentru sesiune extraordinara a Camerei Deputatilor. Partidul National Liberal ramane consecvent celor spuse de la ordonanta 113 incoace si anume, ca amnistia , gratierea si alte instrumente aflate la dispozitia coruptilor din PSD trebuie anulate", a declarat Raluca Turcan, marti, in cadrul unei conferinte de presa.

Raluca Turcan a mai spus ca in cadrul sesiunii extraordinare se doreste abrogarea legii amnistiei si gratierii si a Ordonantei de Urgenta 114.

"Scopul acestei sesiuni extraordinare este exact anularea unor instrumente pe care oricand, persoane aflate cu probleme in Justitie pot sa le foloseasca, intrumente care afecteaza direct viata de zi cu zi a romanilor(...) Nu in ultimul rand prin aceasta sesiune extraordinara dorim sa anulam cel mai toxic instrument care in acest moment sugruma economia romaneasca. Este exact acea odronanta care ii face pe romani sa o duca mai greu si sa nu inteleaga exact de ce", a mai adaugat liderul liberal.

Totodata, in solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare este inclusa pe ordinea de zi si dezbaterea in procedura de urgenta si respingerea proiectului de lege pentru aprobarea ordonantei de urgenta 51/2019 privind modificarea si completarea unor acte normative in domeniul transportului de persoane.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare