Politic-Social

thumbs

Situatia critica de la Mediu si Energie. Fifor da vina pe Iohannis pentru faptul ca mii de angajati nu si-au primit salariile

11.09.2019, 12:05 Sursa: mediafax.ro

"In acest moment, sunt mii de familii ale caror venituri depind exclusiv de bunul plac al presedintelui Iohannis. E vorba de angajatii din ministerele vacantante de ALDE si din companiile sau agentiile din subordine. Ma astept ca domnul Iohannis sa dea din nou vina pe PSD pentru consecintele negative ale propriilor sale decizii. Adevarul este insa limpede si trebuie aratat! Indiferent ce ar fi facut premierul Dancila, indiferent daca Parlamentul voteaza o motiune sau o restructurare, cu actualul guvern sau cu o alta majoritate, pana la instalarea unor noi ministri era nevoie de cineva care sa conduca aceste ministere si sa asigure plata salariilor si buna functionare", a scris Mihai Fifor, miercuri, pe Facebook.

Secretarul general al PSD a adaugat ca singurul motiv pentru care nimeni nu poate semna ordinele de plata pentru salarii este acela ca seful statului incalca Constitutia, prin refuzul de a numi ministrii interimari.

"Delegarea atributiilor ministrilor demisionari este o alta gogorita a presedintelui: astfel de delegari incetau odata cu mandatul titularului. Singurul motiv pentru care astazi inca nu e nimeni sa semneze ordinele de plata pentru salarii este ca presedintele Iohannis incalca legile si Constitutia si refuza sa semneze numirea ministrilor interimari. Este un joc politic dezgustator facut pe seama a mii de angajati! Acesta e presedintele care zambeste cinic pe afisele electorale propunand in mod ipocrit "Romania normala". Lucrurile insa nu vor fi lasate la bunul plac al domnului Iohannis. Premierul Dancila va gasi solutiile legale pentru a depasi acest nou blocaj. Salariile vor fi platite!", a conchis Fifor.

Aproape 4.200 de angajati din Ministerul Mediului si agentiile care tin de aceasta institutie, precum si aproximativ 200 de angajati de la Energie nu si-au primit, marti, salariile. Potrivit surselor MEDIAFAX, situatia a aparut in urma demisiei celor doi ministri.

La inceptul lunii septembrie, ministrii Mediului si ai Energiei, Gratiela Gavrilescu si Anton Anton, au demisionat din functii dupa ce partidul din care fac parte, ALDE, a decis sa se retraga din coalisie de guvernare.

Klaus Iohannis a respins cele trei propuneri de ministrii interimari facute de premierul Viorica Dancila, respectiv Niculae Badalau la Energie, Ioan Denes la Mediu si Stefan Radu Oprea la relatia cu Parlamentul.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare