Economic

thumbs

Razvan Cuc anunta ca "probabil saptamana viitoare" va deschide Lotul 3 al Autostrazii Lugoj-Deva

13.10.2019, 12:30 Sursa: mediafax.ro

"Probabil saptamana viitoare, am discutat cu domnul Scarlat, vom deschide si tronsonul 3, Lugoj-Deva Lotul 3. Acolo era o problema la cine a conditionat expertiza ca sa putem da drumul la trafic la tablierele unui podet unde practic va fi o interventie de 2-3 zile, cred ca e o problema cum a fost asezat acel pod si risca sa fie anumite probleme la structura. Trebuie intervenit si vom deschide si acel lot, cu probleme, de altfel. Am sa spun acest lucru pana in ultima zi ca pe acel lot vor fi probleme in exploatare", a declarat ministrul demis al Transporturilor, Razvan Cuc.

CNAIR a executat la jumatatea lunii septembrie garantia constructorului lotului 3 al autostrazii, inainte de pronuntarea deciziei tribunalului prin care se suspenda executarea.

La finele lunii august ministrul Cuc a decis rezilierea contractului cu constructorul spaniol, dupa identificarea a 60 de neconformitati, printre care cedari de terasament sau fisuri longitudinale si transversale. Compania de Autostrazi a emis o factura de penalitati pentru neremedierea unor conformitati in timpii in care trebuiau sa remedieze si pentru intarzierile din contract, in valoare de 73 de milioane de lei, iar valoarea garantiei de buna executie a contractului este de 58 de milioane de lei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare