Economic

thumbs

VIDEO - Razvan Cuc a declarat razboi unei firme de handling de pe Otopeni: Inclusiv eu am asteptat in avion. Daca as fi fost inca ministru cu puteri pline, as fi sugerat sa ia masuri drastice

13.10.2019, 12:42 Sursa: mediafax.ro

"S-a facut mult timp confuzie vis-avis de autobuzuele care preiau pasagerii si bagajele care ajung intr-o anumita stare si intarzieri. Tot timpul lumea a spus ca e de vina TAROM, ba aeroportul ca nu merg benzile. Noi trebuie sa informam corect. Ce e aici e o firma de handling. Ca orice firma are contract vine si resteaza servicii catre aeroporturi. Aici avem firma Globeground, una din cele 5 firme care opereaza pe aeroportul Otopeni. O firma unde sunt actionari CNAB si Tarom. Am discutat cu directorul de la aeroport si l-am rugat sa vina directorul acestei firme si sa imi spuna si mie de ce se intampla aceste lucrhri. un bagaj care ramane in picioare blocheaza banda, iar apoi 20-30 de minute banda ramane blocata. L-am chemat sa imi spuna de ce intarzie autocarele care trebuie sa preia pasagerii, iar ei isi pierd conexiunile, de ce nu semneaza actul aditional prin care se impun niste reglementari europene: sa avem aer conditionat in autocare, 10 curse care vin si 4 autocare ce preiau pasagerii. Normal ca pasagerii pierd zborurile de conexiune. Domnul director a spus ca e ocupat si nu poate sa vina la intalniri. Eu l-am rugat pe dl. director de la Aeroport ca bazat pe aceste imagii sa ia masurile ce se impun fata de acesti oameni care castiga multi bani si dau o pata neagra Tarom si aeroportului. Este un privat care nu isi face treaba. In loc sa investeasca in locuri de munca noi, in aer conditionat, prefera sa isi mentina un profit", a spus ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

Acesta a declarat ca a stat, dupa un zbor la Timisoara, in avion asteptand alaturi de alti pasageri sa fie preluat de autobuz.

"Inclusiv eu m-am intors de la Timisoara, dupa ce am efectuat o vizita pe santiere. Am stat cu pasagerii in avion si am incercat sa le explic oamenilor ca nu e vina aeorportului, ci a unei firme private. care incaseaza bani de la aeroport si Tarom",a spus Cuc.

In imaginile facute publice de Razvan Cuc se poate vedea cum un angajat al firmei de handling manevreaza bagajele ce urmeaza sa fie duse catre avion, dar unul dintre ele blocheaza banda creand un munte de bagaje.

Ministrul Transporturilor i-a cerut directorului Aeroportului Otopeni sa ia masuri urgente in acest caz, sustinand ca ele pot merge pana la rezilierea contractului.

"Aeroportul Otopeni opereaza 5 operatori de handling. Ceilalti pot prelua activitatea, daca as fi fost inca ministru cu puteri pline probabil as fi sugerat sa ia masuri drastice, dar cum il stiu pe Alexandru Ivan, e un om care a luat lucruri bune, va lua masrile care se impun. La ce am vazut ca se intampla cred ca trebuie dat un exemplu. Se poate merge categoric (n.r.: pana la rezilierea contractului)", a mai declarat Cuc.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare