Cultura si divertisment

thumbs

Povestea romanului din Marea Britanie care a ajuns sa traiasca in trenuri si gari, dupa ce si-a rupt un picior si a ramas fara loc de munca: Am fost abandonat

21.10.2019, 19:07 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Ultima data, romanul a lucrat pentru compania Amazon. Viata lui a fost distrusa complet in luna martie a acestui an, cand a suferit accidentul la picior. Dupa ce a aflat de la autoritati ca nu indeplineste conditiile pentru a primi ajutor de somaj, Mihai Calinescu a fost nevoit sa paraseasca apartamentul din Birmingham in care statea cu chirie, scrie Birmingham Mail .

Romanul a marturisit ca dupa accident nu a avut dreptul la un concediu medical platit si ca a fost sfatuit sa-si dea demisia ca sa primeasca somaj cu care sa se poata intretine. Totusi, autoritatile britanice nu i-au acordat sprijin financiar.

Tanarul a ajuns in Marea Britanie in 2015 si a lucrat in mai multe locuri. De fiecare data a lucrat cu forme legale, dar nu a stat prea mult la niciun job.

"Oricine solicita un ajutor de la stat trebuie sa fi platit asigurarea nationala pentru a fi eligibil. Domnul Calinescu nu a lucrat continuu timp de patru ani", a declarat un purtator de cuvant al Departamentului pentru Munca si Pensii.

"Astfel incat dreptul sau de a locui in Marea Britanie are la baza statutul sau de persoana in cautarea unui job, el nu se incadreaza pentru alte ajutoare. L-am directionat catre organizatii locale de sprijin. Aceste reguli au fost aplicate inca de dinaintea referendumului si nu a existat nicio schimbare in ceea ce priveste accesul la beneficii", a mai adaugat oficialul.

Mihai a dezvaluit ca mai multe zile a dormit in gari si trenuri.

"Era singurul loc unde puteam dormi si unde era cald. Saream din tren in tren. La sfarsitul zilei, coboram si dormeam pe un peron, pana cand trenurile porneau din nou. Am facut asta timp de trei zile", spune tanarul.

In cele din urma, un prieten l-a primit in casa lui sa doarma pe o canapea. Acesta spera sa-si gaseasca in cel mai scurt timp un loc de munca, pentru ca altfel va fi nevoit sa se intoarca in Romania.

"Am platit taxe inca de cand am ajuns in aceasta tara, dar, din nefericire, am fost abandonat. Nimeni n-ar trebui sa ajunga sa traiasca pe strazi", a spus romanul.

Foto: Captura

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare