Politic-Social

thumbs

Deputat USR despre masurarea temperaturii in magazin: Unele discutii sunt hilare

25.05.2020, 10:59 Sursa: mediafax.ro

Deputatul USR Stelian Ion a spus la RFI ca in spatiul public s-a conturat un trend care se opune mastilor obligatorii si luarii temperaturii la intrarea in magazine si institutii ale statului.

Stelian Ion spune ca trebuie facuta diferenta "intre sustinerile politicienilor, care se bazeaza, mai ales cei din PSD, am observat ca au prins aceasta manie de a se sui pe niste subiecte care devin controversate si de a se folosi de temerile si de fricile oamenilor. Deci vreau sa facem diferenta intre declaratiile politicienilor, care se suie pe aceste temeri, cu mai multa sau mai putina inteligenta, cum spre exemplu a facut deputatul Catalin Radulescu deunazi si temerile legitime ale oamenilor, pentru ca in momentul in care ti se restrang drepturi si libertati si acum se restrang anumite drepturi si libertati, oamenii au posibilitatea si trebuie sa aiba dreptul sa isi exprime opinia si chiar sa considere sa protesteze".

Deputatul USR atrage atentia ca epidemia nu a trecut.

"Acum, ne aflam in plina pandemie, nu a trecut pericolul, ne aflam intr-o stare de alerta. Autoritatile s-au bazat pe niste studii si pe niste informatii medicale, au propus niste masuri, masurile acestea sunt restrictive de drepturi, dar si Constitutia noastra permite restrangerea exercitiului unor drepturi, daca aceasta restrangere este pe o perioada limitata de timp si este justificata de data aceasta pentru a proteja sanatatea publica".

Deputatul USR considera ca "purtarea mastii e o chestie nesuferita, mai nesuferita decat luarea temperaturii la intrarea in magazin sau in institutii, dar s-a spus, s-a documentat ca masura asta este o masura buna, pentru a limita gradul de contagiozitate al acestui virus. Deci eu cred ca trebuie sa acceptam aceasta masura pe o perioada limitata de timp".

In opinia sa, "chestiunea cu masurarea temperaturii, dincolo de discutiile astea hilare, se ridica alte probleme aici, nu de faptul ca iti sunt furate datele personale, asa cum spun unii sau ca ti se afecteaza sanatatea. Dimpotriva, nu ti se iau datele personale, nu esti trecut pe niciun tabel si in nicio baza de date, deci nu iti sunt afectate drepturile legate de protectia datelor cu caracter personal", a mai spus deputatul USR.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare