Politic-Social

thumbs

Focarul de la Spitalul Pascani se extinde: doua cadre medicale si un pacient confirmati cu COVID-19

25.05.2020, 11:01 Sursa: mediafax.ro

Ancheta epidemiologica inceputa de Directia de Sanatate Publica la Spitalul Municipal Pascani continua. In urma testarii cadrelor medicale de la Sectia de Ingrijri Paleative, alte doua cazuri au fost confirmate.

"Rezultatele de laborator au evidentiat faptul ca doua cadre medicale, o asistenta medicala si o infirmiera, au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Prin urmare, in total, sunt confirmate pozitiv 9 cadre medicale: un medic, 3 asistente medicale si 5 infirmiere", a declarat Marius Voicescu, purtator de cuvant al DSP Iasi.

In cadrul anchetei desfasurate de DSP Iasi au fost testate 52 de cadre medicale si 48 de pacienti din Sectia de Ingrijri Paleative a Spitalului Municipal Pascani.

"Pe langa cei 10 bolnavi confirmati cu COVID-19, transferati saptamana trecuta la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iasi, la sfarsitul saptamanii trecute a mai fost confirmat un caz pozitiv in randul pacientilor din aceasta sectie. Testarea a fost facuta in urma aparitiei unor simptome usoare la 2 pacienti, iar recoltarea a evidentiat un singur rezultat pozitiv.", a mai anuntat DSP Iasi.

Pe langa cadrele medicale si pacientii infectati, trei rude ale unei infirmiere de la Sectia de Ingrijiri Paleative au fost si ele confirmate pozitiv in urma testarii pentru noul coronavirus.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare