Economic

thumbs

Scenariu: daca mallurile mai raman inchise doua luni, pierderile din retail vor trece de 4 miliarde

25.05.2020, 11:04 Sursa: mediafax.ro

Cu toate ca odata cu trecerea de la urgenta la alerta s-au deschis magazinele cu intrare din afara, mallurile raman inchise.

"Intr-un scenariu in care centrele comerciale raman inchise pe o perioada de inca 2 luni, cum este foarte probabil in acest moment, daca nu chiar mai mult, estimam in baza datelor publicate de INS si Eurostat ca pierderea din aceasta perioada ar putea fi de 4 - 4.5 miliarde euro in cifre absolute, adica aproximativ 10% din venitul total din retail in 2019, incluzand food si non food, online si offline", a spus Simina Nicu£lita, Partener & Head of Retail Agency la Colliers Inter£na£tio£nal Ro£ma£nia.

Incepand cu 15 mai, din ca£tegoria ma£ga£zi£nelor care ope£reaza in malluri sunt au£to£rizate, in plus fata de cele care au ramas deschise in toa£ta aceasta perioada, doar saloanele de infru£musetare.

Sursa Ziarul Financiar

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare