Economic

thumbs

Cati bani poti face din YouTube, cat castiga influencerii din Romania si care este cel mai valoros public

25.05.2020, 12:14 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

De asemenea, conteaza daca view-erii vizioneaza sau nu reclamele pe care Google le introduce la inceputul sau la mijlocul filmuletului postat. Reclame video care ruleaza la inceput pot fi inchise dupa 5 secunde.
Sistemul de monetizare al YouTube se bazeaza pe conceptul de impartire a veniturilor din reclama cu creatorii de continut (revenue share). Astfel, orice creator de continut care are activ un cont de Google AdSense poate opta pentru monetizarea canalului sau, prin acceptarea diferitelor formate de reclama. In general sunt anunturi sponsorizate ce apar in coloana din dreapta, bannere transparente care sunt afisate peste video.
Agentiile de publicitate platesc mai mult pentru un videoclip informativ legat de afaceri decat pentru un clip in stil vlog. Clipurile care contin imagini erotice, un limbaj explicit sau muzica protejata de drepturi de autor nu vor fi acceptate de YouTube ca fiind monetizabile. Pentru a vizualiza clipurile cu continut explicit trebuie sa ai peste 18 ani si sa te autentifici cu un cont de GMail.
Una dintre cele mai mari vedete YouTube, David Dobrik, a declarat recent intr-un interviu ca a castigat doar aproximativ 2.000 de dolari pe luna din AdSense, in ciuda faptului ca videoclipurile sale postate saptamanal ating in medie 10 milioane de vizualizari. Dobrik spunea, in aprilie, pentru The Wall Street Journal, ca majoritatea castigurilor sale provin din produse plasate in clipurile sale.
Este si cazul creatorilor de continut din Romania, tara in care publicul are o putere mica de cumparare. Pentru a obtine echivalentul unui salariu minim pe economie (2.230 de lei), un creator de continut trebuie sa genereze, lunar, peste 2,5 milioane de afisari. Mai simplu spus, daca toata populatia Capitalei s-ar uita luna de luna la clipurile sale, un youtube-er ar reusi sa castige in jur de 350 de dolari.
Recent, creatorii YouTube au inregistrat o scadere a veniturilor directe din cauza schimbarii bugetelor publicitare pe fondul pandemiei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare