Politic-Social

thumbs

Air France reia zborurile Paris - Bucuresti din 3 iunie. Ce reguli trebuie sa respecte pasagerii

25.05.2020, 12:23 Sursa: mediafax.ro

Programul de zbor include in prima faza operarea unei singure frecvente pe saptamana, urmand sa creasca succesiv la 3, respectiv 5 zboruri pe saptamana si sa devina zilnic incepand cu 22 iunie. Orarul de zbor poate suferi modificari in functie de deciziile autoritatilor, de nevoile pasagerilor din Romania si de gradul de ocupare al zborurilor.

Pana la sfarsitul lunii iunie si sub rezerva ridicarii restrictiilor de calatorie, Air France intentioneaza sa isi reia treptat zborurile, cu o crestere a numarului de frecvente si destinatii. In luna iunie Air France va efectua aproximativ 15% din zborurile operate in mod normal in acest moment al anului.

Toate frecventele incluse in noul program de zbor al Air France se vor desfasura cu masuri sporite de siguranta, inclusiv asigurarea distantarii sociale la check-in, imbarcare si debarcare, purtarea obligatorie a mastii de protectie in aeroport si in aeronava si verificarea temperaturii pasagerilor la imbarcare. Compania recomanda sosirea in aeroport cu cel putin 3 ore inaintea orei programate pentru decolare, pentru a realiza in timp util toate formalitatile de check in, verificare a bagajelor de mana si a documentelor de calatorie. Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti va asigura montarea a 6 corturi pentru check in si scanarea termica a pasagerilor. Pentru imbarcare vor fi folosite doar 12 porti, asigurand astfel distantarea sociala a pasagerilor.

Cum se va desfasura zborul cu avionul

Se va implementa distantarea fizica la bord, unde este posibil. Atunci cand gradul de ocupare a unei aeronave este scazut, va fi creat cat mai mult spatiu posibil in jurul pasagerului, pastrand scaunele goale. Zilnic vor avea loc proceduri de curatare a aeronavelor, cu dezinfectarea tuturor suprafetelor care intra in contact cu pasagerii, cum ar fi cotierele, mesele, ecranele etc. Se doreste introducerea unei proceduri specifice pentru dezinfectarea aeronavelor Air France prin pulverizarea unui produs virucid aprobat cu o durata efectiva de zece zile.

Pentru a limita interactiunea intre echipaj si pasageri, pe zborurile interne si zborurile scurte in Europa, serviciile de masa si bauturi au fost suspendate. Pe zborurile lung-curier, serviciul in cabina este limitat si vor fi folosite produse ambalate individual.

In plus, aerul din cabina este reinnoit la fiecare 3 minute. Sistemul de reciclare a aerului la bordul aeronavelor Air France este echipat cu "filtre de aer cu eficienta ridicata" sau filtre HEPA, identice cu cele utilizate in salile de operatie din spitale. Aceste filtre extrag mai mult de 99.99% dintre cele mai mici virusuri, asigurand astfel ca aerul din cabina respecta standardele de calitate. Virusurile de tip coronavirus, cu dimensiuni cuprinse intre 0,08 si 0,16 micrometri, sunt filtrate prin filtrele HEPA.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare