Economic

thumbs

Institutului Ifo anticipeaza o scadere economica de 6,6% in acest an in Germania

28.05.2020, 12:38 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Economia germana va scadea probabil cu 6,6% in acest an si va reveni anul viitor pe crestere, cu un avans estimat la 10,2% , potrivit celor mai recente estimari ale Institutului Ifo.

"Aceasta se bazeaza pe evaluarea sondajului ifo realizat in randul companiilor in luna mai. In medie, participantii considera cel mai probabil ca afacerile lor vor reveni la normal in noua luni ", spune Timo Wollmershaeuser, directorul de prognoze al institutului german.

"Aceasta inseamna ca, dupa o scadere accentuata de 12,4 la suta in trimestrul doi al anului 2020, economia ar trebui sa se redreseze pana la jumatatea anului viitor. Numai atunci productia de bunuri si servicii va atinge nivelul pe care l-ar fi atins fara criza de coronavirus", adauga Wollmershaeuser.

Cu toate acestea, prognoza depinde foarte mult de cat de repede afacerile companiilor revin la normal. In cel mai bun caz, companiile indica faptul ca acest lucru ar putea dura in medie doar cinci luni. Productia economica ar scadea cu 3,9 la suta in acest an, iar cresterea anului viitor va atinge 7,4 la suta. In cel mai rau caz, cu o perioada medie de normalizare de 16 luni, productia economica s-ar micsora cu 9,3 la suta in acest an si ar creste cu 9,5 la suta anul viitor. Recuperarea va fi apoi extrasa bine pana in 2022.

In majoritatea sectoarelor economiei, companiile care au raspuns la sondajul ifo au declarat ca situatia lor de afaceri ar reveni cel mai probabil la normal in opt sau noua luni. Este probabil ca ascensiunea sa fie mai lenta in aviatie, unde este de asteptat sa dureze 16 luni. Cu toate acestea, agentiile de turism si operatorii de turism, companiile cu spatii de cazare si restaurante si catering, precum si industria auto se asteapta ca recuperarea sa fie mai lenta decat media.

Noua prognoza a fost pregatita bazandu-se pe presupunerea ca coronavirusul este invins in urmatoarele luni, si ca raspandirea acestuia poate fi limitata, precum si evitat un al doilea val de infectie.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare