Economic

thumbs

Reuters: Petrolul va inregistra cea mai mare crestere lunara dintr-un deceniu

29.05.2020, 14:22 Sursa: mediafax.ro

Petrolul Brent cu livrarea in iulie a scazut cu 1,16 dolari, sau 3,3%, la 34,13 dolari pe baril, in timp ce contractele din august au scazut cu 1,11 dolari, sau 3,1%, la 34,92 dolari. Petrolul american West Texas (WTI) a scazut cu 1,28 dolari sau 3,8%, la 32,43 dolari.

Ambele contracte erau in curs pentru prima lor pierdere saptamanala, dupa saptamani consecutive de castiguri care le lasa setate pentru cele mai mari castiguri lunare din ani, datorita reducerilor de productie si optimismului fata de recuperarea cererii conduse de China, au spus analistii.

WTI este pe cale sa inregistreze o crestere lunara record de 72% in luna mai, iar Brent are o majorare de 35% care ar reprezenta cea mai puternica crestere lunara din martie 1999.

"Reactia globala fata de propunerea Chinei privind noi legi de securitate pentru Hong Kong continua sa creasca, in timp ce exista un numar de noi cazuri COVID-19 in Coreea de Sud", a declarat Bjornar Tonhaugend, seful pietelor petroliere Rystad Energy.

Presedintele SUA, Donald Trump, urmeaza sa isi anunte raspunsul la situatia din Hong Kong, vineri.

Datele Energy Information Administration arata ca stocurile de petrol si produse din SUA au crescut brusc saptamana trecuta. Cererea de combustibil a ramas scazuta chiar si in conditiile in care diverse state au ridicat restrictiile de calatorie pe care le-au impus pentru a stopa coronavirusul, au spus analistii.

Discutii privind noi reduceri de productie intre OPEC si aliatii sai, inclusiv Rusia, grup cunoscut sub numele de OPEC +, vor fi angajate in a doua saptamana a lunii iunie.

Arabia Saudita si unii membri ai OPEC au in vedere extinderea reducerilor de productie record de 9,7 milioane de barili pe zi din iunie, dar nu au castigat sprijinul Rusiei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare