Externe

thumbs

Studiu: Copiii fac in general forme usoare de Covid-19 si este putin probabil sa fie fatal. La ce trebuie sa fie atenti, totusi, parintii

27.06.2020, 05:09 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Doar patru copii au murit din 582 cati au fost analizati in cadrul studiului realizat in perioada de varf a pandemiei din Europa. De asemenea, doar 8% dintre acestia au fost internati la terapie intensiva.

Studiul afirma ceea ce medicii spuneau deja inca de la inceputul pandemiei: cazurile de copii care fac forme grave de Covid-19 este mult mai mic decat al adultilor.

Totusi, copiii nu au fost crutati complet. In timp ce doar 4% dintre copii au avut nevoie de ventilatoare care sa-i ajuta sa respire, uni dintre ei au fost conectati la aparate timp de o luna, arata studiul.

Copiii cu varsta sub o luna si cei cu probleme de sanatate preexistente au fost in general legati la aparate de ingrijire intensiva. Unii dintre ei au avut mai mult de o infectie si 24% dintre cei cu infectii respiratorii suplimentare, cum ar fi raceala sau gripa au fost de asemenea internati la terapie intensiva. Doar 7% dintre copiii fara alte probleme de sanatate au necesitat terapie intensiva.

"Acest lucru ar putea avea implicatii importante pentru viitorul sezon de iarna, cand infectiile cu raceala si gripa vor fi mai frecvente", a declarat dr. Begona Santiago-Garcia de la Spitalul Universitar Gregorio Maranon din Madrid, unul dintre medicii care au lucrat la acest studiu.

Deoarece participantii au inclus doar pacienti care au solicitat ajutor medical si au fost testati pentru coronavirus, cercetatorii au remarcat ca studiul s-a orientat catre cazuri mai severe decat cele reflectate in populatia generala.

"In general, majoritatea tinerilor prezinta doar forme usoare", a spus dr. Marc Tebruegge de la Institutul de Sanatate a Copilului din Marea Ormond Street din Londra, care a ajutat la realizarea studiului. "Cu toate acestea, un numar notabil de copii dezvolta boli grave si necesita ingrijire intensiva, iar acest lucru ar trebui luat in considerare atunci cand planificam si acordam prioritate resurselor medicale pe masura ce pandemia progreseaza", a continuat el.

Studiul arata ca este necesara realizarea in regim de urgenta a unor studii pentru a se stabili un tratament pentru copii, inclusiv gasirea de medicamente antivirale si imunomodulatoare.

Cel mai frecvent simptom raportat la copii a fost febra, in timp ce aproximativ 16% dintre participanti nu au prezentat simptome deloc.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare