Cultura si divertisment

thumbs

Cultura, pandemie. Actorul Andrei Hutuleac, despre sansa de a-l juca pe Hamlet: ,,Sunt privilegiat! Fiecare actor are timpul lui"/ "Cum o sa repet eu cu masca si pastrand distanta cu colegii mei?"

02.07.2020, 07:47 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Actorul si regizorul Andrei Hutuleac - invitat in emisiunea Marius Tuca Show - ne aduce in lumea filmului si a teatrului, dar si a provocarilor de care te lovesti pentru a fi cel mai bun in ceea ce faci.

Premiat la Gopo 2020, pentru cel mai bun scurtmetraj de fictiune pentru "Havana Cuba", Andrei Hutuleac vorbeste si despre Hamletul care l-a facut celebru, dar gaseste si o explicatie cat se poate de onesta pentru faptul ca, in perioada epidemiei, teatrele s-au inchis primele si au ramas si in prezent, tot inchise.

Cum a trecut un actor cu patalama - obisnuit cu marile roluri si cu aplauzele publicului peste epidemia care l-a tinut departe de scena si de aplauzele spectatorilor? De ce nu au luptat mai mult actorii pentru redeschiderea teatrelor, ce inseamna valoarea in actorie si cum a ajuns Andrei Hutuleac de la actorie la regie?

Andrei Hutuleac, un Hamlet intre Hamleti

,,Lucrurile au decurs de la sine. (...) Nici nu mai stiu cum am ajuns acolo. A fost o chestie extraordinara. Fiecare actor are timpul lui (...) Daca nu vine cineva sa iti dea sansa la momentul potrivit.... Sunt privilegiat, imi place sa joc pe scena. Hamlet e unul din spectacolele care ma consuma foarte tare fizic. (...) Emotional, nu stiu cum sa contorizez acest consum. E o placere. (...) Ca si cum esti intr-o realitate virtuala.

Cum descrie Andrei Hutuleac perioada epidemiei

,,Un stop, o oprire abrupta, la care nu ma asteptam. M-am trezit intr-o zi ca s-au oprit teatrele. (...) Dar am crezut ca o sa dureze o saptamana, doua. Iubita mea a inteles mai bine decat mine ce inseamna pandemia. Am stat in casa, am citit, dar am obosit de statul asta. Am inceput sa fac sport in sufragerie si am traversat diverse stari. Acum scriu mai mult scenarii decat poezie.

Andrei Hutuleac: In ultimii 30 de ani, cultura nu a fost pe primul plan pentru nimeni

,,Se repeta. Eu nu am repetat nimic, dar cred ca in anumIte teatre sunt repetitii. (...) Imi doresc sa incep. Niciodata in ultimii 30 de ani, cultura nu a fost pe primul plan pentru nimeni. La fel si Educatia. (...) Cum o sa repet eu cu masca si pastrand distanta cu colegii mei?"

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare