Economic

thumbs

Tariceanu: Sloganul IMM INVEST, din greseala in greseala spre victoria finala

09.07.2020, 10:46 Sursa: mediafax.ro

"Marele program IMM INVEST si-a gasit, in sfarsit, si un slogan pe masura: din greseala in greseala spre victoria finala! Zilele trecute conventia pe care o semneaza cei care vor sa ia bani prin IMM INVEST (un fel de cerere de fapt) a fost modificata! Pentru a n-sprezecea oara! Alte hartii de semnat, alt timp de asteptat, alte afaceri care isi inchid portile", a scris pe Facebook Calin Popescu Tariceanu.

El a propus Executivului sa imprumute bani pentru IMM INVEST si sa finantele companiile prin trezorerie.

"Oare nu ar fi mai simplu ca Ministerul de Finante sa se imprumute pur si simplu (tot e singurul lucru pe care stiu sa-l faca!) la bancile la care ii trimit cu mana intinsa pe romani si sa dea ei banii la cele 40.000 de firme pe care pretind ca vor sa le ajute? Daca statul roman tot garanteaza imprumuturile, de ce nu luati voi banii si ii dati prin trezorerii?! Asa se vor putea finanta companiile care chiar au nevoie de sprijin si care nu se vor califica niciodata dupa criteriile stabilite de banci. Si ma refer la cei din domeniile cel mai tare afectate de criza generata de coronavirus: HORECA, transporturi, constructii, comert etc. Altfel, pana cand companiile vor trece de birocratia finantelor si bancilor va fi prea tarziu pentru prea multe companii", a conchis liderul ALDE.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare