Economic

thumbs

Agentia americana pentru Alimente si Medicamente (FDA) a autorizat produsele IQOS ca produse cu risc modificat. Compania Philip Morris poate acum sa lanseze campanii de marketing

09.07.2020, 12:52 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Agentia americana pentru Alimente si Medicamente (FDA) a luat decizia de a autoriza produsele IQOS ca profuse cu risc modificat si, implicit, sa permita companiei Philip Morris sa lanseze campanii de marketing pentru acestea.

Este doar pentru a doua oara cand un set de produse a primit autorizare din partea FDA ca fiind cu risc modificat (scazut) si pentru prima oara cand produse din tutun au primit autorizarea de "modificare a expunerii", ceea ce permite companiei sa desfasoare campanii de publicitate in care sa prezinte nivelul redus la o substanta nociva.

In comunicatul autoritatilor americane se precizeaza faptul ca o astfel de autorizare se emite cu scopul precis de a aduce beneficii asupra sanatatii populatiei.

Totodata, compania Philip Morris va fi obligata sa verifice constant sitautia de pe piata si sa realizeze studii pentru a determina daca aceasta incadrare in categoria de produse de tutun cu risc scazut continua sa fie adecvata, inclusiv evaluarea potentialului de utilizare crescuta in randul tinerilor.

"Prin intermediul procesului de aplicare a produsului de tutun cu risc modificat, FDA isi propune sa se asigure ca informatiile adresate consumatorilor cu privire la riscurile reduse de utilizare ale unui produs din tutun sunt sustinute de dovezi stiintifice si de inteles.

Datele transmise de companie arata ca promovarea acestor produse specifice, cu informatiile autorizate, ar putea ajuta fumatorii adulti dependenti sa faca tranzitia de la la tigarile clasice si sa reduca expunerea la substante chimice daunatoare, dar numai in cazul in care acestia renuta definitiv la tigari pentru noul dispozitiv. FDA va monitoriza modul in care IQOS este utilizat de consumatori pentru a determina daca aceste produse indeplinesc acest potential si nu provoaca o utilizare crescuta in randul tinerilor. Este important sa retineti ca aceste produse nu sunt sigure, astfel incat oamenii, in special tinerii, care nu utilizeaza in prezent produse din tutun, nu ar trebui sa inceapa sa le foloseasca sau orice alt produs din tutun", a declarat Mitch Zeller, directorul biroului FDA, responsabil pentru produsele din tutun.

Mesajele pe care companie le poate prezenta in actiuni de marketing:

-Sistemul IQOS incalzeste tutunul, dar nu il arde
-Aceasta reduce semnificativ productia de substante chimice daunatoare si potential daunatoare
-Studiile stiintifice au aratat ca trecerea completa de la tigarile conventionale la sistemul IQOS reduce semnificativ expunerea corpului consumatorului la substante chimice daunatoare sau potential daunatoare.

Chiar si in aceste conditii, aceste produse nu sunt sigure si nici "aprobate de FDA". Compania nu are dreptul sa transmita informatii care ar putea induce in eroare consumatorii sa creada ca produsele sunt aprobate de FDA sau ca agentia considera produsele sigure pentru utilizare.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare