Politic-Social

thumbs

Bacalaureat 2020. Au inceput inscrierile pentru a doua sesiune. Calendarul examenului de BAC sesiunea august-septembrie

13.07.2020, 14:29 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Cea de-a doua sesiune a examenului national de Bacalaureat 2020 se va desfasura in perioada 24 august - 5 septembrie, conform Ministerului Educatiei.
Inscrierile au inceput luni, 13 iulie si se vor incheia, vineri, 24 iulie.
Care este procedura de inscriere la BAC
Documentele-tip de inscriere, completate si semnate, pot fi depuse la secretariatele unitatilor de invatamant/ centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/ posta, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unitatilor de invatamant.
Calendarul BAC 2020 - sesiunea a doua
Probele scrise sunt programate in saptamana 24 - 27 august, dupa cum urmeaza:
24 august: Limba si literatura romana - E.a)

25 august: proba obligatorie a profilului - E.c)

26 august: proba la alegere a profilului si specializarii - E.d)

27 august: Limba si literatura materna - proba E.b)

Echivalarea si recunoasterea competentelor lingvistice si digitale se pot realiza in zilele de 28 si 31 august, respectiv 1 septembrie. In acest sens, comisiile de bacalaureat din unitatile de invatamant liceal vor calcula mediile candidatilor si vor asigura echivalarea/recunoasterea nivelurilor de competenta, la probele de profil din cadrul examenului national de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice, potrivit MEC.
Bacalureat 2020. Primele rezultate din sesiunea a doua a examenului
Afisarea primelor rezultate la probele scrise va avea loc in data de 2 septembrie (pana la ora 12:00) si va fi urmata de etapa depunerii contestatilor, in aceeasi zi, in intervalul orar 14:00 - 20:00.
"La fel ca in prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui si a prenumelui, in conformitate cu prevederile specifice in vigoare (Regulamentul general privind protectia datelor - RGPD).
Contestatiile pot fi depuse atat in format fizic, cat si electronic. In acest caz, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit electronic si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora", conform sursei citate.
Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sambata, 5 septembrie.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare