Economic

thumbs

Superbogatii cer sa fie superimpozitati, in contextul crizei coronavirusului

13.07.2020, 14:52 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Un grup de 83 de persoane dintre cele mai bogate din lume solicita guvernelor o crestere imediata, substantiala si permanenta a taxelor pentru "oameni ca noi", anunta The Guardian, care citeaza o scrisoare semnata de cei 83.
Semnatarii, printre care se afla Jerry Greenfield, cofondatorul companie de inghetata Ben si Jerry, precum si Abigail Disney, mostenitoarea Disney, au cerut "guvernelor sa majoreze impozitele pe oameni ca noi. Imediat. Substantial. In permanenta".
"In timp ce Covid-19 loveste lumea, milionarii ca noi au un rol esential de jucat in vindecarea lumii", spun milionarii in scrisoare. "Nu, nu suntem cei care ingrijim bolnavii in sectiile de terapie intensiva. Nu conducem ambulantele care ii vor aduce pe bolnavi la spitale. Nu umplem rafturile magazinelor alimentare si nu livram mancare usa in usa. Dar avem bani, multi. Bani de care este nevoie acum si vor continua sa fie necesari in anii urmatori, in incercarea lumii de a se recupera din aceasta criza."
Grupul a avertizat ca impactul economic al crizei coronavirusului va "dura cateva decenii" si ar putea "impinge jumatate de miliard de oameni in saracie".
Printre semnatari se mai numara Sir Stephen Tindall, fondatorul grupului Warehouse si al doilea cel mai bogat om din Noua Zeelanda, cu o avere de 475 milioane dolari, scenaristul si regizorul britanic Richard Curtis, precum si investitorul irlandez John O'Farrell, care a investit milioane in companii din Silicon Valley.
Grupul a lansat scrisoarea inaintea reuniunii ministrilor finantelor si guvernatorilor bancilor centrale din G20, din acest weekend.
Numarul celor foarte bogati continua sa creasca, in ciuda impactului economic al crizei coronavirusului si al blocajelor globale. Jeff Bezos, cea mai bogata persoana din lume si fondatorul Amazon, a vazut averea crescand cu 75 miliarde de dolari in acest an, pana la un record de 189 miliarde de dolari.
Exista peste 500.000 de oameni din lume, clasificati drept ultrabogati, cu averi de peste 30 de milioane de dolari.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare