Politic-Social

thumbs

Dosar penal in rem la Vaslui dupa ce un ambulantier a plecat cu ambulanta sa-si aduca de la mare fiica infectata cu noul coronavirus

09.08.2020, 17:59 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Politistii din Vaslui au deschis dosar penal in rem dupa ce un ambulantier de la SAJ Vaslui a plecat cu o autospeciala din dotare la Costinesti, pentru a-si aduce acasa fata infectata cu Covid 19. De altfel, la SAJ Vaslui este in curs si o ancheta disciplinara.

Institutia a fost vizitata astazi pe nepusa masa de Ministrul Sanatatii care a vrut sa verifice personal situatia. Nelu Tataru a anuntat ca va trimite saptamana viitoare la SAJ Vaslui Corpul de Control.

Cum s-a ajuns aici?

Fata ambulantierului a participat la sfarsitul lunii trecute la o petrecere de majorat in Vaslui alaturi de alti zeci de tineri. Dupa petrecere multi dintre tineri au avut semne de raceala si au mers la spital. Printre ei, si fata. Ea a fost testata pentru Covid, insa nu a mai asteptat rezultatul testului si a plecat la mare impreuna cu alti 29 de prieteni cu care participase la majorat, sa continue petrecerea.

Desi era contact direct al fetei, ambulantierul a plecat dupa ea la mare cu ambulanta

Tinerii s-au cazat la pensiuni din Costinesti. Pe 3 august insa fata are aflat ca a iesit pozitiva pentru Covid 19. In aceeasi zi tatal fetei, ambulantier la SAJ Vaslui, a plecat spre litoral cu o ambulanta pentru a-si aduce fata acasa. Asta cu toate ca era contact al fetei iar legea spune ca ar fi trebuit carantinat la domiciliu, impreuna cu ceilalti contacti directi din familie. Cat despre legalitatea folosirii ambulantei, angajaii Serviciului de Ambulanta pot solicita un transport gratuit pentru un membru al familiei, numai ca in acest caz este vorba despre o situatie speciala, cu risc epidemiologic. Conducerea SAJ Vaslui nu ne-a raspuns la telefon pentru a ne explica de ce acest transport a fost facut fara echipaj medical de specialitate, si in ce conditii a autorizat acest drum.

Tinerii, adusi urgent la spital cu microbuz ISU

Imediat dupa vestea ca tanara este infectata, ceilalti tineri au fost adusi inapoi de la mare cu un microbuz special ISU, in doua serii. La spitalul din Barlad 10 dintre ei au aflat ca au Covid 19 si au ramas internati pentru ingrijiri. Ceilalti au ramas izolati la domiciliu.

Autoritatile trebuie sa lamureasca acum daca tatal fetei a primit permisiunea DSP pentru a merge sa-si ia fata, in conditiile in care era contact al acesteia, dar si cum a fost posibil ca fata sa ajunga direct acasa, fara sa fie evaluata medical la spital, la fel ca prietenii ei. Cercetarile sunt insa abia la inceput.

Dosar pentru zadarnicirea combaterii bolilor

Purtator de cuvant ipj Vaslui, Bogdan Gheorghita: S-a deschis un dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicire a combaterii bolilor. Dosarul este in rem, se fac cercetari sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare