Politic-Social

thumbs

5 ani de la Colectiv. Un proiect va fi promulgat vineri de Iohannis. Adina Apostol, supravietuitoare: "Ce ma doare este ca asta ar trebui sa fie pentru toti arsii"

28.10.2020, 18:00 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Vineri se vor implini cinci ani de la tragedia din clubul Colectiv. Cinci ani in care supravietuitorii incendiului au asteptat, an de an, ca statul sa le deconteze tratamentele medicale facute in tara sau strainatate.

Tratamente vitale de altfel, in conditiile in care cele mai multe dintre victime vor avea nevoie de ingrijiri pentru tot restul vietii. "Cu cat esti mai tanar cu atat trebuie sa mai faci mai multe operatii pentru ca pielea e foarte activa", a declarat pentru Aleph News , Adina Apostol, o supravietuitoare a incendiului de la Colectiv.

De cele mai multe ori, masura era anuntata chiar in apropierea datei de 30 octombrie, indiferent de guvernul aflat la putere.

Pe 14 octombrie, deputatii au votat in unanimitate un proiect de lege care stabileste ca tratamentul victimelor sa fie asigurat pe toata durata vietii acestora. Cheltuielile vor fi suportate din bugetul Ministerului Sanatatii, indiferent daca tratamentele se fac in spitale din Romania sau din strainatate.

"Ei asa se lauda, ca am facut, am dres, am chemat, am vorbit...Nu, nu, nu, noi am facut scrisori, noi am semnat, noi am facut push pe Facebook, i-am fortat cumva sa ne primeasca la Ministerul Sanatatii sa le spunem ca avem nevoie de asta si de asta. Am avut noi o mare contributie la asta, nu o sa-i laud", a spus Adina Apostol.

"Ce ma doare pe mine mai tare este ca asta ar trebui sa fie pentru toti arsii"

Pe 19 octombrie, adica acum zece zile, legea a ajuns la Klaus Iohannis pentru promulgare. Iohannis a anuntat miercuri seara ca promulga legea in chiar ziua comemorarii victimelor.

Masura e asteptata de toti tinerii carora li s-au schimbat radical vietile dupa acea noapte. Dorinta lor e ca sprijinul sa fie acordat tuturor marilor arsi din Romania, nu doar supravietuitorilor incendiului din clubul bucurestean.

"Ce ma doare pe mine mai tare este ca asta ar trebui sa fie pentru toti arsii. Pentru mine nu e nicio diferenta intre mine, arsa la Colectiv si nu stiu cine, ars in casa. Mi-as dori tare mult ca politicienii sa se gandeasca si la viitorul celorlalti arsi.

O crema din aia nenorocita cu silicon care iti trebuie pentru cicatrice, o chestie asa de 30 ml, e 2-3 milioane. E groaznic sa fii ars in Romania. Nu te ajuta nimeni! Kinetoterapia e foarte scumpa, la fel, nu este decontata. Au nevoie de psiholog, de psihiatru, sa le dea pastile.

Imi scriu persoane arse, sa le dau si lor niste crema, daca mai am, daca mi-a mai ramas ceva", a mai spus supravietuitoarea de la Colectiv.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare