Politic-Social

thumbs

Romanii au inceput sa voteze. Autoritatea Electorala Permanenta a primit primele plicuri din Diaspora

26.11.2020, 02:44 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Au ramas mai putin de doua saptamani pana mergem iar la urne. Decidem cine sa ne reprezinte in Parlament. In strainatate, votul a inceput deja. Iar primele 2141 de plicuri cu voturile romanilor din Diaspora au ajuns la Autoritatea Electorala Permanenta.

Gabriela Zanfir-Fortuna este unul dintre primii romani care a votat prin corespondenta. Gabriela are 36 de ani si este jurist. In 2016 a plecat din Craiova si s-a stabilit in Detroit, SUA. Chiar daca este la mii de kilometri departare de casa, Gabriela considera ca votul sau este esential.

Gabriela Fortuna-Zanfir - romanca stabilita in SUA: " Odata la ceva timp, au si cetatenii putere. Au si ei dreptul sa faca ceva in legatura cu ce se intampla in tara. (...)In mod normal, dureaza destul de mult pentru corespondenta sa ajunga din SUA in Romania. Mi s-a intamplat uneori, mai ales in perioada sarbatorilor cand trimiteam carduri, sa faca 3-4 saptamani pe drum. Acum, cred ca am aproximativ trei saptamani la dispozitie pentru ca votul meu sa ajunga. Sau un pic mai putin."

Gabriela spune ca a votat pentru ca familiei ei, care a ramas in tara, sa-i fie mai bine. De la viitorii parlamentari asteapta si sa elimine din birocratie pentru ca romanii din strainatate sa-si poata rezolva mai usor problemele.

Gabriela Fortuna-Zanfir - romanca stabilita in SUA: " Ce astept din Diaspora este sa am parte de proceduri mult simplificate la ambasada. Sa nu mai fiu pusa pe drumuri pentru ca vreau niste documente care s-ar putea obtine foarte usor electronic."

Voturile romanilor din Diaspora trebuie sa ajunga la birourile electorale pana pe trei decembrie. Pana acum, plicurile cu optiunile electorale ale romanilor din 15 tari au ajuns deja la AEP.

Autoritatea Electorala Permanenta: "Din numarul total de plicuri inregistrate, 960 sunt din Spania, 279 din Germania, 216 din Danemarca, 171 din Moldova, 125 din Olanda, 85 din Luxemburg, 80 din Marea Britanie, 76 din Ungaria, 72 din Italia, 49 din Grecia, 13 din Slovacia, 10 din Polonia, 2 din Serbia, 1 din Bulgaria, 1 din Suedia, 1 din Turcia."

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare