Cultura si divertisment

Gest de solidaritate fara precedent al unui pensionar de 90 de ani. Isi doneaza economiile pentru a...

Gest de solidaritate fara precedent al unui pensionar de 90 de ani. Isi doneaza economiile pentru a salva nou-nascutii

26.10.2021, 12:59 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Potrivit organizatiei Salvati Copiii, Ioan Mutiu a donat 100.000 de lei pentru programul de combatere a mortalitatii infantile.

"Intr-un context social complicat, in care presiunea asupra sistemului medical este uriasa, gestul de empatie fara precedent al acestui binefacator, domnul Mutiu, nu poate fi decat contagios. Ii suntem recunoscatori, este o lectie de bine care ne arata, o data in plus, ca solidaritatea este cel mai bun capital", a declarat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii Romania.

Cu acesti bani, organizatia va dota Maternitatea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu cu un sistem ICU Monitor tip NicOne V32, cu 8 canale, necesar pentru monitorizarea activitatii cerebrale a nou-nascutilor. Valoarea totala a echipamentului este de 128.342 de lei.

Echipamentul medical ofera medicilor capacitatea de a realiza evaluari mult mai precise, cuantificabile neurologic si o mai buna urmarire a progresului micilor pacienti, ceea ce poate face diferenta, mai ales in cazul celor nascuti inainte de termen.

"Aparatul permite monitorizarea activitatii cerebrale a nou-nascutilor la termen si prematuri, ajutand in principal la diagnosticarea convulsiilor neonatale, dar si la identificarea leziunilor cerebrale asociate diferiritelor complicatii ale afectiunilor perinatale, stabilirea gradului de maturitate cerebrala, identificarea impactului unor terapii asupra functionalitatii creierului si monitorizarea terapiei anticonvulsivante", a precizat dr. Livia Ognean, seful Sectiei de Neonatologie, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

In 2021, la Maternitatea sibiana au venit pe lume 2.185 de nou-nascuti, dintre care peste 400 prematuri. In 2020, s-au inregistrat peste 3.000 de nasteri, dintre care peste 300 premature, iar 334 de copii au fost ingrijiti in sectia de Terapie Intensiva neonatala.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare