Economic

S-au aliniat astrele pentru razboi? Bursa de la Bucuresti scade dupa ce Rusia a cerut oficial...

S-au aliniat astrele pentru razboi? Bursa de la Bucuresti scade dupa ce Rusia a cerut oficial retragerea NATO din Romania

21.01.2022, 17:00 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Toate cele 19 actiuni din prima liga bursiera de la Bucuresti, adica cele incluse in structura indicelui principal BET, sunt pe minus vineri dupa-amiza, de la 1% la Electrica la minus 5% pentru MedLife, pe o bursa in scadere prin prisma indicelui BET cu 2,3%, arata datele agregate de ZF.

Astfel Bursa de la Bucuresti se coreleaza cu cele europene, care au la ora redactarii acestei stiri scaderi precum 2% la Frankfurt, 1,7% la Milano, 1,1% pe FTSE 100. Peste Ocean, cotatiile futures indica o deschidere in scadere pentru cea mai mare bursa la nivel mondial.

Cu scaderea de vineri, indicele principal BET inregistreaza o dinamica negativa de 1,75% de la inceputul acestui an. Singurul indice bursier de la Bucuresti care este pe plus momentan in 2022 este BET AeRO cu 0,13%.

Ieri dupa-amiaza secretarul trezoreriei SUA, Janet Yellen, a spus ca inflatia se va reduce in acest an daca pandemia va fi sub control. Bursa americana s-a depreciat imediat indicele Dow Jones incheind sedinta in scadere cu 1%. "Starile de spirit sunt pesimiste dupa o alta corectie puternica pe Wall Street de ieri, care a fost insotita de scaderi puternice pe piata criptomonedelor. Mai mult, chiar si petrolul s-a deplasat mai jos pe fondul accentuarii aversiunii fata de risc, desi a reusit sa se mentina ferm in zilele precedente", potrivit XTB Romania.

La Bucuresti, tranzactiile realizate pana la ora redactarii acestei stiri sunt de circa 46 mil. lei. Tot vineri a fost procesata in sistemul bursei si tranzactia de vanzare a unei parti din Petrom de catre Fondul Proprietatea.

Unii analisti ai pietei de capital considera ca si temerile recente, cu privire la anuntul Rusiei de a cere retragerea NATO din Romania si Bulgaria ceea ce a dus la convocarea CSAT de catre presedintele Iohannis, ar putea sta la baza scaderilor de vineri. "S-au aliniat astrele. In sens negativ", spune un broker. Peste Ocean, cotatiile futures indica o deschidere in scadere pentru cea mai mare bursa la nivel mondial.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare