Politic-Social

DE CINE SE TEME, CU ADEVARAT, VLADIMIR PUTIN. Generalul (r) american Ben Hodges: "Putin trebuie sa...

DE CINE SE TEME, CU ADEVARAT, VLADIMIR PUTIN. Generalul (r) american Ben Hodges: "Putin trebuie sa genereze aceasta perceptie, ca Rusia este atacata. Are oportunitatea de a lasa o mostenire de mare lider si asta il motiveaza"

23.01.2022, 13:32 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Generalul (r) american Ben Hodges explica intr-un interviu pentru Aleph News, in dialog cu jurnalistul Bogdan Nicolae, de ce lucrul de care Vladimir Putin se teme, cu adevarat, este chiar propria populatie.
Interlocutorul lui Bogdan Nicolae explica ce il motiveaza pe Putin in aceasta lupta si care este oportunitatea pe care o intrevede presedintele rus in acest context international.
Generalul (r) american Ben Hodges: "De aceea, Putin trebuie sa cheltuiasca atatia bani pentru mentinerea acestei forte militare uriase"
De ce Kremlinul pretinde acum pentru o schimbare totala a aranjamentelor de securitate europene? Care este, in acest context, relatia Rusia- China?
"Da, acest lucru ... potrivirea in timp si acest tip de cerere de raspunsuri acum este, pentru mine foarte interesant. Cred ca exista o varietate de factori. Desigur, publicul real pentru majoritatea acestor cereri total inacceptabile din partea Kremlinului si acuzatiile... sunt destinate cu adevarat populatiei ruse. Stiti, viata cetateanului de rand, mai ales in afara Moscovei si in afara Sankt Petersburgului, este destul de sumbra, nu e deloc buna, iar presedintele Putin nu se teme de NATO. Adica, NATO se invecineaza cu aproximativ 6% din frontiera Rusiei. Numarul soldatilor americani din Europa nu ar umple un stadion de fotbal mai mare, asa ca Putin stie ca nu noi suntem amenintarea. Dar, pentru a distrage atentia propriei populatii, el trebuie sa genereze aceasta perceptie, ca Rusia este atacata. De aceea, Putin trebuie sa cheltuiasca atatia bani pentru mentinerea acestei forte militare uriase.
Lucrul de care se teme cu adevarat, desigur, este propria populatie. Vazand tarile de la periferia Rusiei bucurandu-se de beneficiile unei democratii liberale a talentului tinerilor dezlantuiti, de asta se teme. Si de aceea s-a grabit sa ajute la distrugerea protestelor din Kazahstan, de aceea continua sa-l sustina pe acest dictator, Lukasenko in Belarus si de aceea este hotarat sa se asigure ca Ucraina nu poate prospera si nu poate avansa cu integrarea occidentala. Deci acesta este motivul care determina toate, acum", explica generalul (r) american Ben Hodges.
Generalul (r) american Ben Hodges: "Mi-as imagina ca nu va lansa urmatorul atac in timpul Jocurilor Olimpice de iarna, de exemplu"
"Cred ca Putin stie, de asemenea, ca Ucraina devine mai buna pe zi ce trece, nu doar militar, ci in general, si cred ca Putin are oportunitatea de a lasa o amprenta, o mostenire de mare lider care a refacut imperiul sau cel putin cea mai mare parte a acestuia, in special Ucraina... si cred ca acest lucru il motiveaza. Cred ca vede si el ca China... Nu prea imi dau seama de relatia de acolo. In mod clar, ei coopereaza in anumite lucruri.
El si presedintele Xi se sprijina reciproc in multe lucruri, dar nu pot spune cat de stransa este aceasta sustinere reciproca. Mi-as imagina ca nu va lansa urmatorul atac in timpul Jocurilor Olimpice de iarna, de exemplu. Dar mi-as putea imagina ca se va intampla imediat dupa Jocurile Olimpice de iarna", conchide generalul (r) american Ben Hodges, in interviul acordat pentru Aleph News.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare