Politic-Social

"Au incercat sa vanda zapada la Polul Nord". Domino's Pizza se retrage din Italia, tara pizzei,...

"Au incercat sa vanda zapada la Polul Nord". Domino's Pizza se retrage din Italia, tara pizzei, dupa ce a intrat in faliment

10.08.2022, 17:15 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Ultimele restaurante Domino's Pizza din Italia au fost inchise dupa ce firma care ii opera punctele de vanzare din aceasta tara a intrat in faliment. Detinatorul francizei a fost afectat de pandemie, potrivit Bloomberg.

Domino's s-a luptat sa cucereasca clienti in Italia din 2015, de cand s-a lansat pe piata italiana. Detinatorul francizei a depus prima cerere de faliment la inceputul lunii aprilie, dupa ce afacerea a fost afectata de restrictiile impuse de coronavirus.

"Pandemia Covid-19 si restrictiile ulterioare si prelungite din punct de vedere financiar au afectat grav ePizza", a declarat compania.

Compania a mai spus ca s-a confruntat cu o concurenta tot mai mare, deoarece restaurantele traditionale au inceput sa foloseasca aplicatii de livrare.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protectie fata de creditorii sai timp de 90 de zile. Cu toate acestea, protectia a luat sfarsit luna trecuta. Firma italiana isi redusese deja activitatea, iar livrarile au incetat la sfarsitul lunii iulie.

Incepand din 2020, compania a gestionat direct 23 de puncte de vanzare in Italia, iar alte sase puncte de lucru erau gestionate prin subfrancizare, potrivit documentelor.

In comparatie, Marea Britanie si Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce reprezinta cea mai mare piata Domino's din Europa. Cel mai mare lant de pizzerii din lume are peste 18.300 de magazine in peste 90 de piete internationale, majoritatea fiind administrate in regim de franciza.

Atunci cand a intrat in Italia, in urma cu sapte ani, Domino's a urmarit sa se diferentieze de producatorii traditionali de pizza din aceasta tara cu un serviciu complet de livrare la domiciliu si un meniu distinctiv care include retete in stil american.

Vestea ca Domino's paraseste Italia a fost bine primita de unii utilizatori de social media. "Intotdeauna m-am intrebat cum a putut Domino's sa supravietuiasca in New Jersey, daramite in Italia", a scris pe Twitter jurnalistul Dave Jamieson. Un alt utilizator Twitter, Alicia Smith, a remarcat ca a deschide Domino's in Italia este ca si cum ai incerca sa vinzi zapada la Polul Nord.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare