Cultura si divertisment

Casa gonflabila, proiectata pentru a "rezista vietii pe Marte", poate fi vizitata. Are doua etaje...

Casa gonflabila, proiectata pentru a "rezista vietii pe Marte", poate fi vizitata. Are doua etaje si este alimentata de panouri solare

16.08.2022, 12:53 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Kent si Good au declarat: "Acest proiect este un loc pentru cercetare si experimente despre viitor. Utilizarea planetei Marte ca lentila, datorita naturii sale cu resurse limitate, ajuta la concentrarea conversatiilor noastre in jurul a ceea ce avem nevoie si a modului in care dorim sa traim".
Casa martiana a reunit artisti, oameni de stiinta, arhitecti, ingineri si publicul larg, potrivit BBC .
Kent a spus ca au lucrat cu toata lumea, de la elevi la oameni de stiinta din domeniul rachetelor. "Cand am inceput proiectul, ne-am gandit ca am putea fi doar noi doi construind ceva in gradina noastra din spate", a spus ea. "Dar oamenii au fost foarte entuziasmati si au vrut sa ne ajute si se transforma in cea mai mare si mai interesanta versiune a ceea ce am sperat".
In ciuda faptului ca a lucrat cu o "fractiune din bugetul Nasa", locuinta cu doua etaje se mandreste cu o camera de zi hidroponica, plina de plante, un spatiu de locuit flexibil si privat si camere de realitate virtuala.
Nivelul superior, conceput pentru a fi asezat pe un peisaj martian, este realizat din folie gonflabila acoperita cu aur, care este suficient de usoara pentru a fi transportata pe Marte si poate fi umpluta cu sol martian pentru a oferi protectie impotriva radiatiilor.
Nivelul inferior este proiectat pentru a fi construit sub pamant.
Hugh Broughton, director al biroului Hugh Broughton Architects, a declarat: "Este un proiect de arhitectura. Aceasta este prima casa martiana care primeste autorizatie de constructie si este foarte interesant sa o vedem construita in Bristol".
Broughton a spus ca aceasta i-a permis sa-si lase "imaginatia sa o ia razna, dar in limite".
"Invelisul si sistemele de sustinere a vietii sunt proiectate de specialisti in domeniul explorarii spatiale, al mediilor extreme si al sustenabilitatii - iar interioarele sunt proiectate de public", a spus el. "Este o abordare alternativa a designului spatial care reprezinta interesele tuturor, nu doar ale guvernelor si ale celor super-bogati".
Dr. Lucy Berthoud, profesor de inginerie spatiala la Universitatea din Bristol, a declarat ca este "foarte important" ca artistii si oamenii de stiinta sa lucreze impreuna.
"Explorarea spatiului este pentru noi toti si vom avea nevoie de o multime de abilitati diferite pentru a explora si a trai pe Marte", a spus ea.
Familiile sunt invitate sa participe la o serie de ateliere de lucru in perioada 17- 31 august, iar vizionarile publice sunt disponibile la parter, in fiecare miercuri si sambata, in perioada 31 august - 16 octombrie.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare