×

Politic-Social

Suplimentul natural care reduce inflamatia cronica din corp

Suplimentul natural care reduce inflamatia cronica din corp

16.08.2022, 14:13 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Sunt suplimente de care avem nevoie pentru a ne proteja sanatatea sau a-i da un boost. Spre exemplu, vitamina B 12 o putem lua doar ca supliment, fiindca ea nu este produsa de organism si nu o gasim in niciun aliment, nici macar in carne, asa cum se credea pana recent.
Insa o vitamina pe care corpul o produce cu ajutorul luminii naturale ne poate feri de inflamatia cronica. Este vorba despre vitamina D.
Stim deja ca vitamina D ajuta la fixarea calciului in oase, insa ea are mai multe beneficii. Un studiu recent arata ca un deficit de vitamine D duce la cresterea nivelului inflamatiei in corp.Asa ca luarea de suplimente creste capacitatea organismului de a se apara.
Cercetarea, realizata pe aproape 300.000 de persoane din Marea Britanie arata ca persoanele cu deficienta de vitamina D au reactii inflamatorii comparativ cu cei care iau suplimente de vitamina D pe perioade lungi.
Un alt studi u arata ca adultii care au luat 2.000 de unitati de vitamina D3 zilnic pe o perioad de cinci ani au avut un risc
mult mai mic de a se imbolnavi de diverse afectiuni autoimune.
Ce este inflamatia cronica
Pe scurt, inflamatia este un raspuns al sistemului nostru imunitar, un mecanism de aparare natural, si incercarea organismului de a se proteja impotriva patogenilor, celulelor bolnave, substantelor iritante etc. Organismul incearca sa porneasca procesul de vindecare pornind inflamatia, astfel ca vasele capilare se dilata, se produce infiltrare leucocitica, pielea se inroseste, tesutul devine dureros si se umfla pentru ca se umple cu lichid.
Cum se manifesta inflamatia cronica
Cele mai des intalnite simptome sunt oboseala, durerile abdominale si in piet, dureri de articulatii, iritatii pe piele, afte bucale si febra.
In general, inflamatia cronica duce la cresterea in greutate, boli de inima, diabet, boli autoimune, cancer, AVC.
De retinut este faptul ca alimentatia joaca un rol important. Fructele, legumele, uleiurile vegetale, condimentele si cerealele integrale lupta impotriva inflamatiei. La polul opus, carbohidratii simpli (orezul alb, pastele, painea, faina, chips-urile, cartofii prajiti, pizza si cerealele cu zahar), zaharul in exces, grasimile saturate (fast food, dulciurile din comert, orice aliment prajit, carnea, lactatele) promoveaza procesul inflamator.
Inflamatia cronica poate fi depistata cel mai simplu prin analize de sange - testul proteinei C reactive de inalta sensibilitate.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare