Politic-Social

Lucian Bode a trimis Corpul de Control sa verifice licitatia de masini pentru Politie

Lucian Bode a trimis Corpul de Control sa verifice licitatia de masini pentru Politie

29.09.2022, 20:20 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"Confirm ca ministrul Afacerilor Interne a cerut Corpului de Control sa faca verificari privind procedurile derulate, iar la finalul verificarilor Ministerul Afacerilor Interne va prezenta public solutiile", spune purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Carbunaru.

Liderul USR, Catalin Drula, a anuntat miercuri ca a sesizat mai multe autoritati, printre care Curtea de Conturi si OLAF, pentru a ancheta licitatia pentru autospeciale de politie castigata de BMW: "Mai lipsea sa se ceara sigla respectivei marci pe masini", acuzand ca a fost o "licitatie cu dedicatie".

Politia Romana a transmis ca acuzatiile din spatiul public sunt nefondate.

"Societatea este intr-o continua schimbare, iar mijloacele folosite de cei care incalca legea sunt permanent imbunatatite si diversificate. In acest sens, pentru a-i combate eficient pe acestia si a asigura cetatenilor un nivel crescut de siguranta, este necesar ca Politia Romana sa fie intr-o continua dinamica, in ceea ce priveste dotarea politistilor cu mijloace de protectie, precum si de mobilitate. Tocmai de aceea, in ultimii ani s-au achizitionat mai multe capabilitatii logistice, inclusiv loturi de autovehicule destinate activitatilor specifice politienesti", a transmis Politia Romana.

Printre proiectele care au vizat imbunatatirea mobilitatii, la nivelul Politiei Romane se numara si "intarirea capacitatii administrative si operationale a structurilor de lupta impotriva traficului de droguri si terorismului - autovehicule BMW (cutie 8+1); operationalizarea structurilor de politie pentru protectia animalelor, nou infiintate - autovehicule Ford (cele prevazute cu cutie automata au 10+1 trepte)".

In toate achizitiile, au fost folosite, in principal, fonduri nerambursabile.

"Industria auto este intr-o continua dezvoltare, iar autovehiculele noi au performante din ce in ce mai ridicate, astfel ca este necesar ca Politia Rutiera, prin specificul activitatilor pe care le desfasoara, sa se alinieze la standardele actuale. Pentru stabilirea criteriilor de performanta pe care ar trebui sa le intruneasca autospecialele de politie rutiera, s-a avut in vedere alegerea unor tehnologii cat mai avansate, cu emisii reduse, tinand cont, atat de eficienta si fiabilitate, sub toate aspectele, pe durata de exploatare, cat si de modul de utilizare operativa. Romania se regaseste pe un loc fruntas in Europa, in ceea ce priveste accidentele rutiere si persoanele decedate in urma acestor tragice evenimente. Astfel ca, toate aceste achizitii, fie ca vorbim de autospeciale, fie ca vorbim de camere de supraveghere si monitorizare a traficului rutier, au un singur scop: Reducerea riscului rutier si salvarea de vieti umane", a mai transmis Politia Romana.

Pentru imbunatatirea sigurantei rutiere, sunt in derulare, la nivelul Directiei Rutiere, doua proiecte, in valoare de aproximativ 32 de milioane de euro.

De asemenea, Politia Romana este in perioada de accesare pentru alte 3 proiecte. In cadrul acestora, printre altele, politia rutiera va beneficia inclusiv de suport aerian prin achizitia a 4 elicoptere.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare