Externe

Inainte de a pierde razboiul pe front, Putin ar putea fi infrant de mamele si sotiile militarilor

Inainte de a pierde razboiul pe front, Putin ar putea fi infrant de mamele si sotiile militarilor

24.11.2022, 19:37 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Eforturile dispersate ale sotiilor si mamelor au luat amploare dupa ce Vladimir Putin a ordonat convocarea a 300.000 de rezervisti la 21 septembrie, fortand autoritatile sa fie atente. Guvernatorii regionali s-au intalnit cu activistii si au promis ca ii vor ajuta, iar presedintele rus planuieste sa organizeze o sedinta proprie cu ei inca de saptamana aceasta.

Pe masura ce razboiul intra in cea de-a noua luna, eforturile lui Putin de a-si proteja populatia de costurile luptelor se epuizeaza pe alocuri, Kremlinul grabindu-se sa reduca impactul acolo unde se poate. Autoritatile promit bani si alte beneficii pentru familiile celor chemati la datorie si promit sa se asigure ca acestia sunt echipati si ingrijiti corespunzator.

Proteste impotriva trimiterii rezervistilor pe front au avut loc in cel putin 15 regiuni, cele mai mari avand loc in apropierea granitei cu Ucraina, potrivit datelor colectate de Verstka, unele dintre putinele organe de presa independente care trateaza problema in cauza. Cererile familiilor nu sunt de obicei politice, ci se concentreaza pe asigurarea ca barbatii lor primesc o pregatire si un echipament adecvat si ca sunt ingrijiti pe front.

Putin a avertizat oficialii la inceputul lunii sa se asigure ca aceste preocupari sunt abordate, promitand sa ca va discuta el insusi cu oamenii pentru a obtine un feedback cu privire la situatia in cauza.

Guvernatorii unor regiuni din apropierea granitei cu Ucraina au promis sa ajute, desi activistii au declarat ca rezultatele au fost limitate pana in prezent. Alti oficiali au respins categoric apelurile, spunand ca soldatii de pe front sunt "vii si sanatosi".

"Acesti oameni nu vor sa opreasca razboiul, ci sa imbunatateasca conditiile soldatilor", a declarat Ekaterina Schulmann, politolog si cercetator la Academia Robert Bosch din Berlin. "Din acest motiv, este mai greu pentru autoritati sa le ignore sau sa le incadreze ca fiind extremiste ori generate de influenta occidentala."

Televiziunea de stat nu a acordat prea multa atentie protestelor familiilor, care au fost discutate pe scara larga in retelele de socializare. Intr-un apel video postat de Verstka pe 9 noiembrie, sotia unuia dintre cei mobilizati a declarat ca liderul companiei sale a dezvaluit ca doar aproximativ 30 din cei 200 de soldati au reusit sa ajunga in siguranta dupa ce au fost atacati in Luhansk, in estul Ucrainei.

Intr-o alta inregistrare video postata o zi mai tarziu de un grup de 20 de femei de la granita Rusiei cu Ucraina, acestea au promis ca vor merge pe linia frontului pentru a-si recupera sotii, fiii si fratii. "Daca autoritatile nu ne ajuta, vom merge noi singure!", a spus una dintre ele, adaugand ca rudele lor nu aveau veste antiglont sau casti si ca isi tarau camarazii raniti cu ele.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare