Politic-Social

Baietii de la PCS au facut un film si un album foto despre Bucuresti ca sa nu te chinui tu sa...

Baietii de la PCS au facut un film si un album foto despre Bucuresti ca sa nu te chinui tu sa intelegi cum e orasul in care traiesti

06.12.2022, 18:02 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"Ador orasul asta, din toate punctele de vedere. Toata lumea e aici, toti prietenii mei din copilarie sunt aici, au venit la facultate, plus ca ai mult mai multe oportunitati." - Razvan "Mi-a placut foarte mult pana sa devin parinte, mama. Acum mi se pare absolut imposibil, greu cu organizarea, cu drumurile, distantele, cand ai copilul implicat in diferite activitati." - Adina "E un oras foarte frumos, trebuie sa recunoastem. Eu stau de peste 35 de ani si, vorba aia, vin din Ardeal, dar mi-a placut dintotdeauna." - Edita

Albumul de fotografie stradala De dimineata pana seara, Bucuresti este semnat de fotografii Serban Mestecaneanu, Alexandra Tomescu, Alexandra Pandrea, Alex Nicodim, Alex Damian si Mihai Poiana. Acestia au pornit in zori, din 6 puncte diferite de la marginea orasului, catre km 0. Colentina, Pantelimon, Aviatiei, Bucurestii Noi, Militari si Berceni au fost cele 6 cartiere din care a inceput expeditia de o zi catre Piata Universitatii.
"Este murdar, aglomerat si oamenii, nefiind multi de-aici, au senzatia ca nu sunt acasa si pot face orice." - Oana "E motivul pentru care am venit aici. Imi place agitatia, aglomeratia si nu as putea sa stau in alt loc." - Emilia "Imi place foarte mult. De exemplu faptul ca la 4-5 dimineata sunt masini la semafor mi se pare o chestie foarte misto." - Alex
Pe jos, cu bicicleta, cu metroul, tramvaiul sau autobuzul, cu trotineta electrica si cu taxi-ul, cei 6 fotografi au epuizat mijloacele de transport pe care peste 3 milioane de oameni le folosesc zilnic.
Fotografiile surprind agitatia orasului, cafeaua de dimineata, claxoane, imbranceli, ambuteiaje, ambulante, zambete, porumbei, pustime, graffitti, case in stil neoromanesc, terase, carciumi, curieri si expati - in aceasta ordine si in toate combinatiile pe care timpul limitat le-a permis.
"M-am nascut aici, am crescut aici, nu pot sa ma obisnuiesc in alta parte." - Dragos "Imi place extrem de mult, pentru ca e orasul unde m-am nascut si il cunosc si e super ok." - Irina "E prea agitatie, prea lumea nu mai tine cont de nimic. Parca zici ca se uraste unul pe altul." - Stan
In paralel, doua echipe de filmare au intervievat 100 de bucuresteni sau oameni aflati in tranzit prin capitala. Au obtinut raspunsuri dintre cele mai diverse la intrebarile pe care, in mod constient sau nu, si le pun zilnic toti locuitorii orasului: De ce aleg sa traiesc si sa muncesc aici? Ce imi place si ce imi displace la Bucuresti? M-as muta in alta parte si, daca da, unde? In plus, oamenii au povestit in cateva cuvinte care este programul lor de dimineata pana seara, in ziua in care au fost intervievati.
Filmul, in regia lui Robert Antonescu, surprinde franturi din viata agitata a unui oras care nu doarme, in care pietonii se straduiesc sa-si faca loc printre masini, care isi recupereaza farmecul atunci cand
majoritatea locuitorilor pleaca in vacanta, care te oboseste si te apasa atunci cand esti in el, dar de care ti-e dor atunci cand esti departe.
"Eu sunt de pe meleagul Olteniei, gen. Mi-a placut Bucurestiul ca am avut pe-aici prieteni si cunostinte si veneam destul de des si na, am ramas fix aici, adica gen domiciliu, tot!" - Bro "Sunt aici pentru a munci, nu pentru a locui. Pai, sunt plecat de acasa de dimineata de la 6 pana seara tarziu. Ce-am locuit? Dar e bine ca vin facturile mici, consumul de apa e mic. Numai la chirie nu m-am inteles cu proprietarul sa scada, ca stau putin." - Traian "Bucurestiul exista in doua momente ale anului: dupa sarbatori si-n luna august, atunci cand toata lumea pleaca din Bucuresti. Ala-i Bucurestiul meu." - Paul "Da, e buna o relaxare undeva departe de aglomeratia asta, dar mai mult de trei zile nu rezist." - Cristi
De dimineata pana seara, Bucuresti este un film care te scuteste de un efort. Te uiti o jumatate de ora si nu mai trebuie sa-ti bati capul ca sa intelegi ceva din nebunia asta de oras.
Bucurestenii iti spun singuri cum sunt ei: dependenti de cafea, rai in trafic, nervosi, agitati, apucati. Dar si indragostiti de betoane, de strazi, de agitatie. Isi urasc orasul. Ba nu, il iubesc! Sigur nu reusesc sa se puna de acord. Te regasesti?
Avanpremiera documentarului De dimineata pana seara, Bucuresti are loc pe data de 8 decembrie, la Cineplexx Baneasa, la ora 19. Filmul poate fi vazut pe data de 10 decembrie, de la ora 19, la Cinemateca Union (bilete puteti gasi pe - https://eventbook.ro/film/bilete-de-dimineata-pana-seara-bucuresti ) si pe 13 decembrie la Teatrul Excelsior (doar pe baza de invitatii - mesaj privat robert.antonescu@gmail.com)
De dimineata pana seara, Bucuresti este un proiect al Fundatiei Nationale pentru Civilizatie Rurala "Niste Tarani", realizat in parteneriat cu Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti - ARCUB, dupa o idee de Robert Antonescu, cu contributia Romgaz si Pink Cat Studios (PCS).

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare