Eveniment

thumbs

"Nu mai importati modele de educatie din alte tari. Directorii de scoli trebuie sa gaseasca solutii locale"

09.11.2018, 20:00 Sursa: zf.ro

"O problema poate avea si 100 de solutii de rezolvare. Pentru directorii de scoli din Romania important este sa ii ajutam, prin programe de instruire, sa identifice singuri solutiile, sa le impartaseasca cu ceilalti si sa ii convinga de faptul ca sunt bune. Nu exista retete din alte tari care pot fi aplicate aici, iar liderii educationali nu trebuie sa copieze modelele altor state, pentru ca cele mai bune solutii sunt tot cele locale. Sigur, asta nu ii opreste sa se inspire din solutiile aplicate in alte tari", a spus David Faulkner, CEO al Education Changemakers, o companie care ofera programe de dezvoltare pentru directorii de scoli. El a fost ieri prezent la Bucuresti in cadrul unui eveniment organizat de Asociatia pentru Valori in Educatie, un ONG din domeniul educational care a dezvoltat un program de leadership pentru 40 de directori de scoli din Romania. Astfel, cei 40 de directori din scolile din Romania, care conduc institutii in care invata 23.000 de copii, participa, timp de un an, la un program de dezvoltare a abilitatilor de leadership, pentru a creste performantele directorilor si ale scolilor si pentru a imbunatati calitatea predarii si rezultatele elevilor.

"Scopul nostru este ca, pana in 2035, Romania sa ajunga in top 10 sisteme educationale din Europa prin astfel de initiative. (...) In general, lumea de business nu stie cu ce probleme se confrunta profesorii si directorii din scolile publice. De aceea, pentru a imbunatati rezultatele sistemului educational trebuie sa implicam si mediul de afaceri. Si sunt multi oameni din companii care vor sa aiba o implicare in proiecte care sa ajute la rezolvarea problemelor din sectorul educational si cu resurse financiare, dar si cu timp alocat acestor initiative, pentru ca vor sa faca ceva pentru societate", a spus Radu Manolescu, presedinte al Asociatiei pentru Valori in Educatie si managing partner la compania de executive search KM Trust & Partners.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare