Analiza

thumbs

Analiza ZF: Coca-Cola, Nestle si Pepsi (QAB), cei mai mari importatori din industria alimentara si a bauturilor. Nestle inchide in mai fabrica de napolitane Joe si produse de cafea din Timisoara si ramane astfel fara productie in Romania

26.04.2019, 07:00 Sursa: zf.ro

Saisprezece companii producatoare de alimente si bauturi sunt prezente in top 500 importatori in 2018 fata de doar zece producatori in top 500 exportatori, arata o analiza a ZF pe baza datelor de la INS. Coca-Cola HBC Romania, cel mai mare imbuteliator de bauturi racoritoare, dar si cel mai mare exportator de astfel de produse, a fost in 2018 cel mai mare importator din categoria de bauturi si alimente. Imbuteliatorul Coca-Cola, Fanta si Sprite conduce un clasament unde majoritatea companiilor sunt lideri in domeniile in care activeaza sau cel putin in top cinci. Prezenta celor mai mari producatori de alimente si bauturi vine ca urmare a faptului ca multi au in portofoliu produse care nu sunt fabricate local, dar si ca materia prima lipseste in multe cazuri in Romania. Nestle, care detine o fabrica de napolitane si cafea in Timisoara, dar pe care o va inchide in mai, are in portofoliu atat marci precum Joe si Nescafe 3 in1 produse pe plan local, cat si alte produse importante precum alte bauturi sub brandul Nescafe, dar si dulciuri (Kit Kat, Lion, After Eight, Smarties), produse culinare (Maggi), hrana pentru copii etc. Compania este al doilea mare importator din industria alimentara in 2018, iar dupa inchiderea fabricii de lm1Haelaa Timisoara valorile ar putea creste.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare