Zf 24

thumbs

Agricultura romaneasca, in era investitiilor

13.06.2019, 19:18 Sursa: zf.ro

Dupa un an 2018 cu productii record se asteapta ca in acest an recoltele sa aiba cresteri mai mici, in conditiile in care prima parte a anului a fost afectata de seceta si apoi au urmat inundatiile.

Astfel, prognoza din luna mai a Coceral, organizatia europeana a traderilor si a procesatorilor din agricultura, arata ca productia de cereale a Romaniei va fi cu 4,3% mai mica in acest an fata de anul agricol 2018. Insa, din sector vin semnale pozitive in conditiile in care fermele din Romania devin tot mai atractive pentru grupurile straine.

Brise Group, unul dintre cele mai mari grupuri din sectorul de agrobusiness local, a incheiat un parteneriat cu fondul chinez de investitii CEE Equity Partners, pentru a moderniza si dezvolta baza de silozuri. Tranzactia vine dupa ce Al-Dahra din Abu Dhabi, o multinationala din sectorul agroalimentar, a cumparat in 2018 Agricost, cea mai mare ferma de cereale din Europa. In plus, antreprenorii incep sa investeasca tot mai mult in noi tehnologii, in cresterea capacitatilor si in terenuri.

De exemplu, Rodbun Grup a luat un credit sindicalizat de 262 mil. lei pentru dezvoltare.

Daca Romania este campioana la productia de cereale, la sectorul zootehnic efectivele au fost in scadere in ultimii ani, iar pesta porcina a diminuat considerabil productia de carne de porc si a majorat preturile. Insa, odata cu investitii in ferme, dar si in infrastructura de irigatii si in pasuni, viitorul agriculturii romanesti arata bine, iar numarul de tranzactii ar putea creste dat fiind potentialul agriculturii romanesti.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare