Burse

thumbs

Conferinta ConFeas 2019. Lucian Anghel, presedintele BVB: Guvernele si economia vor avea de suferit daca pietele de capital nu se vor dezvolta

14.06.2019, 12:32 Sursa: zf.ro

Datorita rolului pe care pietele de capital il joaca in economie, guvernul trebuie sa caute sprijinirea acestui element, care poate genera evolutia economiei. In cazul in care guvernul va alege sa nu actioneze, economia va avea de suferit consecintele acestei alegeri. Romania s-a bucurat in ultimii ani de una dintre cele mai puternice cresteri economice din randul tarilor membre UE, evolutie sustinuta de cererea interna dezvoltata, sunt o parte din concluziile conferintei ConFeast 2019 de la BVB.

"Guvernul si economia vor avea de suferit daca pietele de capital nu se vor dezvolta. In ultimii ani Romania avut cea mai rapida crestere economica din UE si cred ca aceasta va continua si in anii care vor veni. Acest lucru se va traduce printr-o majorarea a PIB-ului. Ne bucuram de o cerere interna puternica, motiv pentru care nu ne bazam doar pe cererea externa", a declarat Lucian Anghel, presedintele BVB, in cadrul ConFeas 2019, organizata de BVB.

Pietele de capital reprezinta unul dintre cele mai important instrumente, care pot juca un rol important in economia unei natiuni. Pentru realizarea acestui scop, bursele trebuie sa mearga intr-o directie unitara, atat pentru a sprijini si dezvolta economia, cat si pentru asigurarea educatiei financiare.

"Bursele sunt un instrument puternic pentru cresterea economica. Ele alimenteaza economia si trebuie sincronizate cu tehnologia pentru a imbunatatirea situatiei economice. Comunitatea burselor ar trebui sa mearga catre unitate, daca vor sa se dezvolte si daca vor sa propage in mod eficient educatia financiara", a mai spus Lucian Anghel.

Lucian Anghel, reprezentand Bursa de Valori Bucuresti, a fost numit presedinte al Comitetului de Audit al Federation of Euro-Asian Stock Exchanges - FEAS. Numirea a avut loc inainte de evenimentul international gazduit de Bursa de Valori Bucuresti si partenerii: #ConFEAS2019 Pietele financiare dincolo de tehnologie.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare