Business international

thumbs

Motorul economiei europene s-ar putea opri. Germania risca sa intre in recesiune, iar increderea investitorilor scade

15.06.2019, 08:00 Sursa: zf.ro

Germania este in pericol de a se confrunta cu o recesiune fondul escaladarii protectionismului care afecteaza gigantul exportator. Problemele natiuni nu se opresc aici, pentru ca potrivit indicelui de incredere, investitorii considera ca economia germana este pe cale sa atinga nivelul din 2010, scrie Bloomberg.

In timp ce indicele Sentix este mai degraba un indicator al perspectivelor investitorilor decat un indicator economic de scara larga, avertizarea privind recesiunea este doar cea mai recenta dintr-o serie de rapoarte negative asociate celei mai mari economii a Europei.

Saptamana trecuta, banca centrala din Germania si-a redus prognozele de crestere in acest an la doar 0,6%, iar cifrele au aratat ca productia industriala a suferit cea mai puternica scadere din ultimii patru ani.

Indicele Sentix a fost puternic influentat de razboiul comercial dintre SUA si China, precum si de amenintarea inmultirii tarifelor pentru Europa.

Speranta ca faza de slabiciune economica de la inceputul anului s-ar putea finaliza rapid a disparut. Desi cauza problemei este usor de identificat, nu este neaparat si usor de rezolvat, avand in vedere fronturile politice care se manifesta din ce in ce mai agresiv.

Ingrijorarile legate de economie se reflecta deja pe pietele in care randamentele pe 10 ani ale datoriei germane se situeaza la un nivel record. Banca Centrala Europeana a declarat ca va mentine ratele dobanzilor la un nivel record pentru o perioada mai lunga si chiar a inceput sa discute despre posibilitatea unor stimulente suplimentare.

Sentix a mai subliniat faptul ca impactul protectionismului promovat de Donald Trump afecteaza negativ SUA.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare