Business Hi-Tech

thumbs

Google risca o amenda dura dupa ce "discutii" ale clientilor cu asistentul sau vocal virtual au devenit publice

15.07.2019, 00:05 Sursa: zf.ro

Gigantul american Google risca o amenda usturatoare pe baza noului cadru european privind protectia datelor personale (GDPR) dupa ce "discutii" ale unor cetateni olandezi cu asistentul vocal virtual al companiei americane au devenit publice dupa ce au fost "scapate" pe internet de o companie contractata pentru a asculta si transcrie aceste dialoguri, scrie Bloomberg. Scandalul a izbucnit odata ce inregistrarile au devenit publice, dar pentru unii clienti o surpriza o constituie chiar faptul ca discutiile lor cu asistentul vocal virtual ajung sa fie ascultate si de oameni si nu doar de "softul" din spatele serviciului. Investigatia ar putea fi derulata de Autoritatea de protectie a datelor din Irlanda, care a si fost de altfel notificata de Google asupra incidentului la finele saptamanii trecute.

Dupa ce televiziunea belgiana VRT a dezvaluit ca firme contractate de Google au avut acces la inregistrari audio ale "convorbirilor" dintre oameni si asistentul vocal al americanilor, gigantul online a anuntat ca "mici portiuni" din inregistrari sunt disponibile pentru specialisti in lingvistica, al caror rol este sa ofere sugestii de imbunatatire al serviciului. Google a anuntat de asemenea ca investigheaza incidentul care a dus la aparitia in public a inregistrarilor.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare