Business Hi-Tech

thumbs

Firmele americane vor relua vanzarea produselor Huawei peste doua saptamani

15.07.2019, 12:39 Sursa: zf.ro

Washingtonul ar putea permite firmelor americane sa reinceapa vanzarile produselor Huawei peste doua saptamani, potrivit unui oficial american de rang inalt, citat de Reuters.

Huawei, cel mai mare producator de echipamente de telecomunicatii din lume, a intrat in luna mai pe asa-numita "lista neagra" a Departamentului de Comert, care interzice companiilor americane sa faca business cu anumite companii.

Insa la finalul lunii iunie, dupa o intalnire cu presedintele chinez Xi Jinping, presedintele american Donald Trump a anuntat ca firmele americane vor putea vinde in continuare produse chinezilor de la Huawei.

In ultimele zile, Wibur Ross, secretarul pentru Comert, a anuntat ca licentele pentru a face business cu Huawei vor fi emise in zonele in care nu exista ingrijorari cu privire la Securitatea Nationala.

Schimbarea rapida de pozitie a lui Donald Trump si anuntul neintarziat al Departamentului de Comert cu privire la implementare, sugereaza un lobby puternic din partea producatorilor de chipuri, corelata cu o presiune politica ridicata exercitata de chinezi, ar putea readuce la normal vanzarile Huawei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare