Banci si asigurari

thumbs

Fiscul sustine ca si-a atins tinta de colectare in iunie, dupa ce a incasat peste 23 mld. lei

16.07.2019, 00:00 Sursa: zf.ro

In luna iunie, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a colectat venituri bugetare in suma de 23,10 mld. lei si s-a indeplinit programul de colectare stabilit prin legile bugetare anuale, respectiv Legea bugetului de stat si Legea bugetului asigurarilor sociale de stat, informeaza institutia.

Fata de aceeasi luna a anului trecut, suma colectata a fost mai mare cu 4 mld. lei (+21,1%). In acelasi timp, in iunie s-a restituit contribuabililor TVA in cuantum de 1,20 miliarde de lei, iar in semestrul I 2019 TVA restituita a totalizat 9,20 mld. lei - cu 395,37 mil. lei in plus fata de perioada similara a anului 2018.

Obiectivul ANAF este de a asigura veniturile statului prin cresterea gradului de colectare, iar printre prioritati se numara rambursarea sumelor cuvenite din TVA, necesare dezvoltarii activitatii mediului de afaceri, arata un comunicat al institutiei. Mediafax

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare