Business Hi-Tech

thumbs

Doi senatori republicani cer autoritatilor de reglementare sa verifice cum filtreaza Facebook, Google si Twitter continutul de pe platforme

16.07.2019, 00:00 Sursa: zf.ro

Ted Cruz si Josh Hawley, doi dintre cei mai puternici senatori republicani, au cerut, printr-o scrisoare deschisa, Comisiei Federale pentru Comunicatii sa investigheze modul in care gigantii Facebook, Google si Twitter decid ce continut apare pe platformele pe care le detin, sustinand ca puterea pe care au ajuns sa o detina aceste companii reprezinta o potentiala amenintare la adresa democratiei. Scrisoarea vine la cateva zile dupa ce Casa Alba a organizat un summit in cadrul caruia gigantii online au fost acuzati ca cenzureaza unele puncte de vedere. "Marile companii de tehnologie precum Google, Facebook si Twitter exercita o influenta enorma asupra libertatii de exprimare. Ei controleaza ce reclame vedem, ce stiri citim, ce informatii ajungem sa digeram. Iar aceste companii cenzureaza activ unele categorii de continut si amplifica distributia altui tip de continut pe baza unor algoritmi si a unor decizii intentionate care sunt complet netransparente", conform scrisorii transmise de cei doi senatori.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare