Burse

thumbs

Banca Transilvania, la maximul istoric la Bursa. Capitalizare de 12,2 mld. lei (22,6 mld. euro). De la inceputul anului, actiunile bancii au inregistrat un randament de 35% cu tot cu dividende

16.07.2019, 07:00 Sursa: zf.ro

Banca Transilvania (TLV), cea mai tranzactionata actiune de la bursa romaneasca, a inchis pe 15 iulie 2019 la maximul istoric 2,54 lei pe actiune, pret ajustat cu cele mai recente majorari de capital, ceea ce inseamna ca cea mai mare banca din Romania a ajuns la o valoare de piata de 12,2 miliarde de lei (2,6 miliarde de euro), potrivit datelor agregate de ZF din platforma BVB. De la inceputul anului 2019 actiunile TLV inregistreaza un randament de 35% cu tot cu dividende, in timp ce "ricoseul" din minimele atinse in luna ianuarie a acestui an este de circa 70%, cea mai buna dinamica din minime din randul actiunilor din prima liga bursiera, potrivit calculelor ZF. Spre comparatie indicele BET-TR a urcat cu circa 34%. Capitalizarea bancii de la Cluj a urcat de la inceputul anului cu aproape 3 miliarde de lei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare